2°C | Amsterdam

War Child zoekt vrijwilligers voor opvangcentra

REGIO – War Child, UNICEF Nederland en Save the Children zijn hard op zoek naar gedreven vrijwilligers die willen helpen met recreatieve activiteiten voor gevluchte kinderen (6 tot en met 17 jaar) in de opvangcentra in Alkmaar en Heerhugowaard. Daar verblijven momenteel zo’n 120 kinderen. Het doel van de activiteiten is om de kinderen een gevoel van veiligheid, ontspanning en structuur te bieden.
De sociaal-emotionele behoeften van gevluchte kinderen in Nederlandse AZC’s worden vaak gemakkelijk over het hoofd gezien. De drie organisaties bundelen daarom hun jarenlange expertise en zijn het gezamenlijke project TeamUp begonnen, dat nu al succesvol draait op vijf locaties. Projectleider Ernst Suur (War Child): “Elk kind heeft recht op een goede opvang. Met dit programma bieden we kinderen sport, spel en dans. Zo kunnen ze zich ontspannen, hun nare ervaringen een plek geven en weer even kind zijn. Dit is noodzakelijk om zich weer veilig te voelen. In de centra waar wij momenteel actief zijn, reageren de kinderen en vrijwilligers enthousiast, en ook het COA is blij met de samenwerking. Dit motiveert ons om deze activiteiten ook in Alkmaar en Heerhugowaard te organiseren.”
Geïnteresseerden van 21 jaar of ouder en met een relevante opleiding kunnen zich aanmelden via: http://www.warchild.nl/vrijwilliger-teamup

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.