Warm weer dodelijk voor honden

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

HOLLANDS KROON – Op deze warmste dag van het jaar tot nu toe, waarschuwt de Koninklijke Hondenbescherming hondenbezitters extra voor de gevaren van het warme weer. Hondenbezitters weten vaak niet hoe gevaarlijk het is om de hond in de auto achter te laten of de hond mee te laten rennen naast de fiets.
‘Mensen realiseren zich vaak niet dat de hond veel minder goed tegen warmte bestand is dan zijzelf’, aldus Ineke van Herwijnen van de Koninklijke Hondenbescherming. Honden zweten heel weinig en koelen vooral af door te hijgen.
Daardoor kan hun lichaamstemperatuur teveel oplopen. Bij honden leidt dat al snel tot een onomkeerbaar coma en de dood. Houd de hond daarom zoveel mogelijk uit de directe zon, laat hem genoeg water drinken (in kleine beetjes tegelijk) en laat hem zwemmen in veilig water, als hij dat wil. Vermijd tijdens wandelingen dat de hond op warm asfalt moet lopen; zoek stukken gras op in schaduwrijk bos. Uiteraard moet de hond aan zijn beweging komen, maar doe dat in de koelte van de ochtend en laat in de avond’, aldus Van Herwijnen.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category