2°C | Amsterdam

Wat is IOTA

INGEZONDEN MEDEDELING – IOTA is een gedecentraliseerd peer-to-peer netwerk genaamd “Tangle” dat snel een transactie kan valideren en verwerken op een veilige manier. Technisch gezien is het geen blockchain, maar het heeft alle eigenschappen van een blockchain, waaronder onveranderlijkheid en decentralisatie. Het native IOTA token wordt aangeduid als MIOTA. Het belangrijkste doel van de IOTA blockchain is om een uniek netwerk om te vormen tot een wereldwijd platform voor betaalbare, snelle en veilige betalingen.

Hoe beginnen met investeren?

Wanneer je wilt investeren in IOTA, is het eerste wat je nodig hebt een cryptocurrency wallet. Als het gaat om kenmerken, zoals veiligheid, betrouwbaarheid, prijs en kwaliteit, kunnen deze portefeuilles behoorlijk van elkaar verschillen. 

Zodra je een portemonnee hebt, moet je lid worden van een digitale cryptocurrency exchange die je toestaat om IOTA te kopen. In eerste instantie zult u bitcoins moeten kopen met fiat geld. Zodra je BTC op je rekening hebt, kun je ze inwisselen voor IOTA munten.

Zodra u een beurs hebt gekozen, moet u zich registreren en een rekening aanmaken en uw beginkapitaal op uw handelsrekening storten. U kunt dan een hoeveelheid IOTA munten kopen door het bedrag in te voeren dat u wilt uitgeven.

Cryptocurrency exchanges en brokers bieden verschillende betalingsmogelijkheden voor beleggers om op te vertrouwen bij het investeren in IOTA. De beschikbaarheid van methoden hangt af van het platform dat u kiest en het land waar u woont. De makkelijkste en snelste betaalmethode voor beginners is credit- of debitcards, die worden aangeboden door bijna alle top cryptocurrency platforms. Het enige wat u hoeft te doen is naar de beurs of makelaar te gaan en de kaartoptie te gebruiken voor stortingen. 

De makelaar of digitale valutawissel zal u ook toestaan om geld rechtstreeks van uw bank over te maken. Vanuit uw portemonnee balans, kunt u uw voorkeur stortingsoptie en voorkeur fiat valuta te selecteren. 

Wilt u het nieuws over IOTA koers? U kunt de koers- en prijsbewegingsgeschiedenis van de cryptocurrency op veel financiële platforms vinden.

Beleggingsstrategieën

Er zijn verschillende technieken om uw kapitaal in IOTA te investeren die ervoor kunnen zorgen dat u geen investeringskansen mist. 

Hodl’ is een interne grap in de digitale valutasfeer die eenvoudigweg betekent dat je je posities moet ‘vasthouden’. Deze methode suggereert dat financiële beleggers beter af zijn wanneer zij hun cryptocurrencies “hodllen”, omdat zij op lange termijn aanzienlijke winsten kunnen boeken. 

Handelaren die willen profiteren van kortetermijnvolatiliteit in cryptocurrencies zullen niet profiteren van de Hodl-strategie. Het is een goede strategie voor nieuwe traders omdat het niet vereist dat de prijsschommelingen dagelijks in de gaten worden gehouden. 

De meest ideale benadering om de hodl techniek te gebruiken is om in te stappen wanneer de kostprijs van IOTA laag is en het dan in je portefeuille te houden. De digitale geldmarkt is uiterst onvoorspelbaar en gedurende uw investering zal de prijs van IOTA vele malen op en neer gaan. De Hodl-strategie werkt het best wanneer de belegger de prijsbewegingen op korte termijn kan negeren en de munten voor de lange termijn kan aanhouden. 

De fractionele investeringsstrategie stelt u in staat om te investeren in kleinere eenheden van IOTA, zodat u niet het hele token hoeft te kopen. Gelukkig verhandelen de meeste cryptocurrency exchanges, evenals brokers, MIOTA, dat wordt aangeboden als de kleinste IOTA-eenheid. 1 MIOTA is gelijk aan 1 miljoen IOTA en wordt momenteel gewaardeerd op ongeveer $1,30. Dit is een geweldige manier om te investeren voor degenen die nog maar aan het begin van hun reis staan en niet veel geld willen steken in cryptocurrency investeringen. Aangezien het niet verplicht is om het volledige IOTA-token te kopen voor handel of investering, kan iedereen die de cryptocurrency investeringsmarkt wil betreden, zijn reis beginnen met IOTA. Dit vermindert ook het risico voor de gebruiker, aangezien hij ervoor kan kiezen kleinere bedragen te investeren in plaats van in één keer een enorm kapitaal vast te leggen. 

Trading long posities betekent wedden op een positieve koersbeweging van MIOTA. Dit wordt gewoonlijk gedaan door ervaren handelaren met een hefboomeffect. Dit type handel wordt niet aanbevolen voor beginners omdat het een diep begrip van cryptocurrencies en de financiële handelsmarkt vereist. Een andere manier om een positie te openen op MIOTA tokens is via CFD’s, of contracts for difference. Hiermee kunt u een handelspositie innemen op een token zonder het daadwerkelijk te kopen. Als de prijs beweegt in de richting die u voorspelde, maakt u winst. Aan de andere kant, als de koers uw plan niet volgt, moet u verlies nemen.

Foto aangeleverd

Kenmerken van IOTA

  • Verbeterd netwerk – Hoewel het geen blockchaintechnologie is, biedt het IOTA-netwerk alle voordelen van blockchain en doet het dat op een betere manier. 
  • Snel en veilig – Het mechanisme achter Tangle, het IOTA netwerk, zorgt voor een snelle en veilige uitwisseling van informatie, waaronder financiële gegevens. 
  • Veelzijdige toepassingen – IOTA kan gegevens met enorme snelheden overdragen en tegelijk de veiligheid garanderen. Het kan worden gebruikt in het internet der dingen (IoT). 
  • Toegankelijkheid tot fondsen – IOTA wordt opgeslagen als een code op je apparaat, en fondsen blijven toegankelijk als je je apparaat bij je hebt samen met een internetverbinding. 
  • Autonomie – Het Tangle-netwerk is gedecentraliseerd, er is geen centrale autoriteit die het project kan beïnvloeden. U hebt volledige zeggenschap over uw MIOTA-munten. 
  • Anonimiteit – Het bezitten van IOTA tokens en het handelen op het Tangle netwerk maakt het zeer moeilijk voor cybercriminelen of anderen om uw gegevens te weten te komen. 
  • Ongeëvenaarde schaalbaarheid – De snelheid van het netwerk is gebaseerd op gebruikers die hun transacties proberen te verifiëren. Hoe meer gebruikers er zijn, hoe sneller de netwerksnelheid. Dit lost ook het schaalbaarheidsprobleem op dat veel populaire blockchains, waaronder bitcoin, teistert.
  • Hoge onvoorspelbaarheid – IOTA ervaart een volatiele markt. Handelaren en financiële tussenpersonen kunnen hun kapitaal snel verliezen, vooral als zij hun financiële risico’s niet beheren. 
  • Pas op voor fraude – De markt voor digitaal geld staat nog in de kinderschoenen en veel mensen zijn zich niet bewust van de innovatie die erachter schuilgaat. Dit heeft geleid tot talrijke oplichtingen en fraudepraktijken die gebruikelijk zijn in de cryptocurrency-ruimte.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk en voedzaam recept? Zoek niet verder! Ons borstplaat recept is perfect voor elke gelegenheid. Het is makkelijk te maken,

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.