2°C | Amsterdam

Waterbeestjes vangen in de eendenkooi ’t Zand

’t ZAND – De gids van Landschap Noord-Holland staat woensdag 8 juni voor je klaar met schepnetjes. Neem een vriendje of vriendinnetje mee, dan wordt het nog leuker! Want jullie gaan lekker aan de slag. Op naar naar de plas in de eendenkooi. Daar gaan jullie kijken wat er allemaal in het water zit. 
Benieuwd wat jij vangt. De diertjes doen we in een loeppotje, zodat je ze prachtig kunt bekijken. Met de zoekkaart die we voor je hebben kom je er vast wel uit wat je hebt gevangen. Jullie gaan natuurlijk ook op zoek naar kikkervisjes. De gids vertelt ook iets over de eendenkooi zelf en hoe die vroeger werd gebruikt om wilde eenden te vangen.
Deze eendenkooi is in de jaren tachtig gerestaureerd en als echte demonstratiekooi ingericht. Wetenschappers gebruiken informatie van geringde eenden voor onderzoek. Gevangen en geringde eenden gaan de vrije natuur weer in. U kunt de eenden van dichtbij zien vanuit de observatiehut bij de kooiplas.

  • Tijd: 14.00-15.30 uur
  • Vertrekpunt: Korte Bosweg 47A, 1756 CA ’t Zand.
  • Kosten: kinderen tot 12 jaar € 4, van Beschermers € 3,-,volwassen begeleiders mogen gratis mee.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.