Weer paard ernstig mishandeld, nu in Den Oever

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Den Oever – Voor de derde keer in een maand tijd is er een paard mishandeld in de provincie. Ditmaal was het raak in Den Oever, waar merrie Wyanda slachtoffer werd van het geweld.

Eigenaresse Daniëlle Meerburg zegt dat Wyanda zich heeft verzet tijdens de mishandeling. “In de muren zit een duidelijke hoefafdruk, terwijl dit echt dikke betonwanden zijn. Dan heeft ze dus kracht moeten zetten, ze heeft echt een flinke strijd geleverd.”
Daniëlle ontdekte een wond van 20 centimeter lang in het achterbeen van haar paard. Lichamelijk gaat het weer goed, maar volgens de eigenaresse ervaart Wyanda nog veel stress. “Overdag gaat het wel, maar ’s nachts zetten we haar apart, zodat mensen niet bij haar in de buurt kunnen komen,” meldt onze nieuwspartner RTVNH
Hoewel Wyanda op een rustige plek in Den Oever staat, is het idyllische gevoel nu wel verdwenen. Daniëlle: “Het is nu iedere keer weer zo dat je je afvraagt: ‘Vinden we de dieren terug zoals we ze achtergelaten hebben?’, dat is toch wel spannend.”
Veulen
Zoals het er nu naar uitziet, heeft de mishandeling gelukkig geen gevolgen gehad voor het ongeboren veulentje van Wyanda.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category