2°C | Amsterdam

Weer paard ernstig mishandeld, nu in Den Oever

Den Oever – Voor de derde keer in een maand tijd is er een paard mishandeld in de provincie. Ditmaal was het raak in Den Oever, waar merrie Wyanda slachtoffer werd van het geweld.

Eigenaresse Daniëlle Meerburg zegt dat Wyanda zich heeft verzet tijdens de mishandeling. “In de muren zit een duidelijke hoefafdruk, terwijl dit echt dikke betonwanden zijn. Dan heeft ze dus kracht moeten zetten, ze heeft echt een flinke strijd geleverd.”
Daniëlle ontdekte een wond van 20 centimeter lang in het achterbeen van haar paard. Lichamelijk gaat het weer goed, maar volgens de eigenaresse ervaart Wyanda nog veel stress. “Overdag gaat het wel, maar ’s nachts zetten we haar apart, zodat mensen niet bij haar in de buurt kunnen komen,” meldt onze nieuwspartner RTVNH
Hoewel Wyanda op een rustige plek in Den Oever staat, is het idyllische gevoel nu wel verdwenen. Daniëlle: “Het is nu iedere keer weer zo dat je je afvraagt: ‘Vinden we de dieren terug zoals we ze achtergelaten hebben?’, dat is toch wel spannend.”
Veulen
Zoals het er nu naar uitziet, heeft de mishandeling gelukkig geen gevolgen gehad voor het ongeboren veulentje van Wyanda.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.