Weerbericht Hollands Kroon – dag kou, hallo warmte

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

HOLLANDS KROON – Vandaag zijn er perioden met zon. Later ontstaan stapelwolken. Het blijft echter bijna overal droog. De temperatuur komt uit op 12-13 graden en de wind is matig uit west tot noordwest. Later deze week aanzienlijk warmer met vanaf vrijdag maxima omstreeks 20, in het weekeinde 22-23 graden. Verder is het droog en overwegend zonnig.
In het hoogtepatroon ligt aan het begin van de periode een rug boven ons land. Deze centrum hiervan beweegt langzaam noordoostwaarts en komt in het weekend als blokkerend hoog boven Scandinavie en Rusland te liggen en handhaaft zich daar in de nieuwe week.
In de loop van de peiode komt een uitgezakte hoogtetrog vanaf de Atlantische Oceaan dichterbij en komt dan vanaf Groenland, west van Ierland langs richting het Iberisch Schiereiland te liggen. In het begin van de nieuwe week komt een hoogtelaag west van Spanje te liggen en komen we geleidelijk onder invloed de cyclonaliteit van dit laag. In het grondpatroon zien we op donderdag een hoog met het centrum net ten noordoosten van ons land liggen. Dit verplaatst zich geleidelijk richting Scandinavie en Rusland.Boven het zuidwesten van Europa zien we lagedruk en onstabiliteit.
Tot en met het weekend houdt het hoog greep op onze omgeving en zorgt met een zuidoostelijke wind voor aanvoer van warme lucht. In de loop van de nieuwe week komt onze omgeving onder een cyclonale invloed en neemt de kans op neerslag toe.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category