Weerbericht Hollands Kroon – eerst nog wat motregen later opklaringen

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Hollands Kroon – De start met hier en daar nog wat lichte motregen, maar later in de ochtend komen de eerste opklaringen al onze regio binnendrijven en zullen wij regelmatig de zon te zien krijgen. De wind waait uit het noordoosten en is zwak tot matig 3Bft. De middagtemperatuur loopt op naar 12 graden.
Maandag is een vrij zonnige en droge dag. De middagtemperatuur loopt op naar 13 graden bij een vrij krachtige wind uit het oosten tot noordoosten waardoor het toch wel wat frisser zal aanvoelen. Na maandag gaat het kwik iets omhoog richting de 15 graden maar door naar het westen en later zuidwesten draaiende wind komt er ook vochtige lucht onze kant op.
Een lagedrukgebied tolt rond ten westen van de Golf van Biskaje. Rondom dit laag is een aantal fronten aanwezig. Een ervan is een occlusie die actueel zichtbaar is als een neerslagband boven het zuidwesten, maar hier vooruit is nog een occlusie aanwezig die vooral zichtbaar is als een scherpe windsprong die loopt van Schiphol naar Tilburg. Het geheel zwaait verzwakkend noordwaarts over het land en de neerslagband verlaat vanmiddag het uiterste noorden van de FIR, waarna een oostelijke stroming op gang komt. Een volgende verstoring bereikt maandagavond het zuidwesten van het land, maar is nauwelijks nog analyseerbaar.
De neerslagkansen nemen af naar circa 30-40%, terwijl er een vrij grote kans (50-60%) is op middagtemperaturen boven het langjarig gemiddelde.
eps_pluim_tt_06235

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category