Weerbericht Hollands Kroon – heerlijk warm weekend opkomst daarna weer frisser

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Hollands Kroon – Donderdag overdag kan er een enkele bui ontstaan. Nu en dan laat echter ook de zon zich zien. De temperatuur loopt op naar 11 graden en de wind wordt matig uit het noordoosten. Vrijdag is het droog en er zijn perioden met zon. In het weekeinde zal het eveneens meest droog weer zijn met geregeld zonneschijn en maxima omstreeks 15 graden.
In een zuidwestelijke stroming trekt een trekrug oostwaarts over het land, waarna er vannacht in het gronddrukpatroon tijdelijk een zadelgebied ontstaat boven ons land. Aan de grond bevindt zich verder nog een golvende barocliene zone van Spanje via het noorden van Frankrijk naar Duitsland. Boven Zuid Frankrijk is een golf met een daaraan gekoppeld apart lagedrukgebied ontwikkeld. Overdag trekt dit laag heel langzaam noordoostwaarts en vooral aan de noord(oost)flank ervan vindt op hoogte warmte-advectie plaats en treedt er ook nog wat frontogenese op. Dit resulteert in een tamelijk langgerekte neerslagzone, die met name in het zuidoosten van Nederland voor regen zorgt. Ons aandachtsgebied blijft echter in volledig in de polaire lucht. Vrijdag beweegt de kern van de randstoring naar het zuiden van Duitsland en langzaam bouwt zich van het westen uit een rug op boven het Noordzeegebied die om 12 UTC uiteindelijk resulteert in een afgesnoerd hoog boven de Duitse bocht.
Grote kans (ca. 70%) op een aanhoudend licht wisselvallig weertype met maxima eerst beneden, later rond de langjaargemiddelde waarden.
eps_pluim_tt_06235

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category