2°C | Amsterdam

Weerbericht Hollands Kroon – heerlijk warm weekend opkomst daarna weer frisser

Hollands Kroon – Donderdag overdag kan er een enkele bui ontstaan. Nu en dan laat echter ook de zon zich zien. De temperatuur loopt op naar 11 graden en de wind wordt matig uit het noordoosten. Vrijdag is het droog en er zijn perioden met zon. In het weekeinde zal het eveneens meest droog weer zijn met geregeld zonneschijn en maxima omstreeks 15 graden.
In een zuidwestelijke stroming trekt een trekrug oostwaarts over het land, waarna er vannacht in het gronddrukpatroon tijdelijk een zadelgebied ontstaat boven ons land. Aan de grond bevindt zich verder nog een golvende barocliene zone van Spanje via het noorden van Frankrijk naar Duitsland. Boven Zuid Frankrijk is een golf met een daaraan gekoppeld apart lagedrukgebied ontwikkeld. Overdag trekt dit laag heel langzaam noordoostwaarts en vooral aan de noord(oost)flank ervan vindt op hoogte warmte-advectie plaats en treedt er ook nog wat frontogenese op. Dit resulteert in een tamelijk langgerekte neerslagzone, die met name in het zuidoosten van Nederland voor regen zorgt. Ons aandachtsgebied blijft echter in volledig in de polaire lucht. Vrijdag beweegt de kern van de randstoring naar het zuiden van Duitsland en langzaam bouwt zich van het westen uit een rug op boven het Noordzeegebied die om 12 UTC uiteindelijk resulteert in een afgesnoerd hoog boven de Duitse bocht.
Grote kans (ca. 70%) op een aanhoudend licht wisselvallig weertype met maxima eerst beneden, later rond de langjaargemiddelde waarden.
eps_pluim_tt_06235

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.