2°C | Amsterdam

Weerbericht Hollands Kroon – kans op (onweers)buien maar ook ruimte voor de zon

Hollands Kroon – Vandaag schijnt de zon nu en dan. In de loop van de ochtend en tijdens de middag komen er wel weer buien tot ontwikkeling met kans op hagel en onweer. In de kustgebieden blijft het veelal droog. De westenwind is zwak tot matig en de temperatuur komt op 10 graden uit. Van vrijdag tot dinsdag blijft het wisselvallig, maar de temperatuur stijgt. Zondag kan het 13 graden worden.
Een groot hoogtelaag boven de Noordzee en de Britse Eilanden bepaalt de eerste dagen het weerbeeld met koude en onstabiele lucht. De voor ons belangrijkste kern ligt vrijdag boven de Noordzee. Aan de zuidzijde hiervan snoert zich in de loop van zaterdag boven Frankrijk een apart laag af dat richting de Middellandse Zee trekt. Begin volgende week stelt zich vervolgens een west tot noordwestelijke hoogtestroming in, waarin geregeld fronten of buiengebieden over trekken. Op Hemelvaartsdag bouwt zich boven onze omgeving een rug op, die in het daarop volgende weekeinde naar centraal Europa trekt. Hierdoor wordt de stroming zuidelijk en de aangevoerde lucht warmer.

Dag Zonkans Neerslagkans Min. temperatuur Max. temperatuur Windrichting Windsnelheid
Do 30% 60% 2 10 west 3
Vr 40% 90% 3 11 zw 4
Za 30% 80% 5 11 west 3
Zo 40% 50% 4 13 west 3
Ma 30% 80% 4 13 zw 5
Di 30% 80% 7 11 zw 4-5

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.