2°C | Amsterdam

Weerbericht Hollands Kroon – opklaringen, later kans op buien

Hollands Kroon – Woensdag zijn er enkele opklaringen. Tijdens de middaguren gaat het echter regenen en in de avond een afwisseling van opklaringen en enkele buien. De zuidwestenwind wordt matig tot vrij krachtig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard. Gedurende de rest van de week is het enkele graden te koud met kans op buien, maar ook zonneschijn. In het weekeinde stijgt de temperatuur.
Een afgesnoerd hoogtelaag ten noordwesten van Ierland trekt via Schotland (15 UTC), via de Noordzee naar Denemarken (donderdag 06 UTC) en vervolgens naar het zuiden van Zweden. Een dynamische kortgolvige trog hiervan trekt in de vanavond over ons land, de koudste bovenlucht volgt in de nacht naar donderdag en donderdagochtend. Donderdagmiddag passeert een volgende kortgolvige hoogtetrog. In het grondpatroon passeert vannacht een redelijk doorstroomde rug. Een occlusie, die actueel boven Ierland ligt, komt rond 12 UTC boven het westen aan en trekt in de middag over het land. Hierachter volgt een (dynamische hoogte-) trog. Het noorden van het land ligt dan onder de linkeruitgang van een jet. Donderdag 00 UTC ligt een laag, horende bij de occlusie boven de Noordzee. Een hierom gedraaide occlusie schampt dan het noorden van het land. Donderdag onder de koude bovenlucht op dagelijkse gang buien, terwijl laat in de middag een volgend occlusierestant vanuit het westen nadert.
Grote kans (70-80%) op het aanhouden van het wisselvallige weertype met temperaturen rond het langjarig gemiddelde.

Dag Zonkans Neerslagkans Min. temperatuur Max. temperatuur Windrichting Windsnelheid
Wo 30% 70% 6 12 zw 5
Do 30% 80% 5 10 zw 4
Vr 40% 40% 3 11 zw 3
Za 40% 40% 3 12 zuid 4
Zo 40% 50% 5 14 zo 3
Ma 40% 70% 8 16 zuid 3

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.