Weerbericht Hollands Kroon – opklaringen maar ook kans op buien

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Hollands Kroon – Vandaag verandert er niet veel. Naast opklaringen komt het opnieuw tot (hagel)buien. Het wordt niet warmer dan 8 graden: in buien kan het tot 5 graden afkoelen. De noordwestenwind is matig, aan zee en op het IJssel- en Markermeer vrij krachtig tot krachtig. Na het weekeinde blijft het nog enkele dagen ongewoon koud met kans op buien en vrij veel wind.
Een hoogtelaag bevindt zich de komende periode vrijwel voortdurend in de buurt van ons land. Aanvankelijk is er tevens een hoogterug aanwezig boven de oceaan en aan de oostflank hiervan wordt maritiem arctische lucht aangevoerd. Deze rug wordt spoedig afgebroken. Richting komend weekeinde lijkt er een zonale stroming op gang te komen, maar deze is van korte duur. Al snel domineert een hoogtelaag wederom het West-Europese weerbeeld, terwijl boven de oceaan een nieuwe rug opbouwt.

Modelbeoordeling en onzekerheden

Tot komend weekeinde is er sprake van een vrijwel unaniem ensemble. Slechts de windsnelheid aan de zuidwestflank van een laag op komende dinsdag is nog afhankelijk van plaats en mate van uitdiepen. Vanaf het volgende weekend neemt de onzekerheid toe, maar het overgrote deel van het EPS berekent neerslag en temperaturen onder het langjarig gemiddelde. Ten opzichte van 2 runs geleden is het aantal clusters dat een blokkade berekent drastisch afgenomen.

Dag Zonkans Neerslagkans Min. temperatuur Max. temperatuur Windrichting Windsnelheid
Zo 50% 70% 3 8 nw 4-5
Ma 30% 90% 2 8 west 4
Di 20% 90% 2 7 west 4-5
Wo 30% 80% 3 9 west 4
Do 30% 70% 2 11 zw 3
Vr 40% 50% 1 12 zw 3

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category