2°C | Amsterdam

Weerbericht Hollands Kroon – redelijk wat zon en het wordt 12 graden

Hollands Kroon – Vandaag is het zonnig en droog. Later op de dag kan er van het zuiden uit wat sluierbewolking binnendrijven. De maxima bereiken waarden tussen 12 en 15 graden en de wind is zwak tot matig uit het noordoosten. Vrijdag neemt de bewolking toe, maar het blijft nog wel droog. Tijdens het weekeinde voltrekt zich een overgang naar uitgesproken koud weer met vooral op zondag buien met onweer en hagel.
Hogedrukgebied met het centrum boven de zuidelijke Noordzee en een rug richting het midden van Europa zorgde overwegend droog en rustig weer. Op 500 hPa bouwt zich boven de Atlantische Oceaan een rug op, het zwaartepunt van het hogedrukgebied tussen Groenland en Ierland, die gedurende de gehele meerdaagse periode het weerbeeld gaat bepalen. Op de noordoost flank van deze rug wordt met een noordwestelijke stroming in de bovenlucht koude lucht aangevoerd, die zorgt voor een buiig weertype.
Na het weekeinde gaat de bij de hoogterug behorende 500 hPa trog boven Scandinavië uitdiepen en trekt langzaam retrogade in de richting van de Britse Eilanden. Aan de grond zien we volgende week een uitgebreid en complex laag boven onze omgeving, zorgend voor een wisselvallig weertype.

Dag Zonkans Neerslagkans Min. temperatuur Max. temperatuur Windrichting Windsnelheid
Do 80% 0% 2 14 no 3
Vr 20% 20% 6 11 noord 3
Za 30% 50% 5 9 noord 3
Zo 30% 90% 2 8 nw 4
Ma 30% 90% 3 8 west 4
Di 30% 90% 2 8 nw 4

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.