Weerbericht Hollands Kroon – stormachtige wind met rukwinden tot 100km/u

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Hollands Kroon – Paasmaandag begint met regen. In de middag is er af en toe zon, afgewisseld door buien met kans op onweer. Het wordt circa12 graden. De naar zuid tot zuidwest ruimende wind is in de middag krachtig, aan zee en op het IJsselmeer hard tot stormachtig. Mogelijk stormt het aan de kust. Verder windstoten tussen 90 en 100 km/uur. Op en rond Texel kans op uitschieters tot 110 km/uur. Maandagavond neemt de wind af.
code geel 28 maart 2016
Een uitdiepend laag boven het zuiden van Wales trekt noordoostwaarts en bereikt dinsdagochtend het zuiden van Noorwegen. Bijbehorend occluderend frontaal systeem passeert vanochtend het land. Na passage draait de stroming van zuid naar zuidwest en voert onstabiele polaire lucht aan. Aan de zuidflank van het laag is vanaf de tweede helft van de ochtend en de middag de meeste wind te verwachten boven land en de zuidelijke Noordzee. Met het wegtrekken van het laag neemt de luchtdrukgradient vanavond en vannacht sterk af. Een golvende barocliene zone (van oorsprong een occlusie en niet het polaire front) ligt dinsdag boven de zuidelijke helft.
Grote kans (ca. 80%) op terugkeer naar het wat koele en wisselvallige weertype. Kleine kans (ca. 20%) op aanhouden van het overwegend droge weertype met temperaturen boven normaal.
eps_pluim_tt_06235

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category