2°C | Amsterdam

Weerbericht Hollands Kroon – stormachtige wind met rukwinden tot 100km/u

Hollands Kroon – Paasmaandag begint met regen. In de middag is er af en toe zon, afgewisseld door buien met kans op onweer. Het wordt circa12 graden. De naar zuid tot zuidwest ruimende wind is in de middag krachtig, aan zee en op het IJsselmeer hard tot stormachtig. Mogelijk stormt het aan de kust. Verder windstoten tussen 90 en 100 km/uur. Op en rond Texel kans op uitschieters tot 110 km/uur. Maandagavond neemt de wind af.
code geel 28 maart 2016
Een uitdiepend laag boven het zuiden van Wales trekt noordoostwaarts en bereikt dinsdagochtend het zuiden van Noorwegen. Bijbehorend occluderend frontaal systeem passeert vanochtend het land. Na passage draait de stroming van zuid naar zuidwest en voert onstabiele polaire lucht aan. Aan de zuidflank van het laag is vanaf de tweede helft van de ochtend en de middag de meeste wind te verwachten boven land en de zuidelijke Noordzee. Met het wegtrekken van het laag neemt de luchtdrukgradient vanavond en vannacht sterk af. Een golvende barocliene zone (van oorsprong een occlusie en niet het polaire front) ligt dinsdag boven de zuidelijke helft.
Grote kans (ca. 80%) op terugkeer naar het wat koele en wisselvallige weertype. Kleine kans (ca. 20%) op aanhouden van het overwegend droge weertype met temperaturen boven normaal.
eps_pluim_tt_06235

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.