2°C | Amsterdam

Weerbericht Hollands Kroon: toenemende kans op buien

HOLLANDS KROON – Vanochtend zijn er eerst perioden met zon en is het op de meeste plaatsen droog. In de middag en avond trekt een regenzone van west naar oost over het land. De middagtemperatuur wordt 16 à 17°C. De wind blijft zuid tot zuidwest en is landinwaarts matig, in de kustgebieden vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard. In eerste instantie zijn langs de noordwestkust nog steeds (zware) windstoten rond 75 km/uur mogelijk. In de avond wordt de wind zuidwest tot west en neemt af naar zwak tot matig, aan zee naar vrij krachtig.

In de nacht naar zaterdag trekt de regen oostwaarts weg, al blijft het zuidoosten gevoelig voor wat lichte (mot)regen. Elders zijn er brede opklaringen maar drijven er ook enkele buien binnen vanaf zee. In brede opklaringen vormt zich nevel of mist, die in de vroege ochtend over kan gaan in lage bewolking. De minima lopen uiteen van 6°C in het noordwesten tot 11°C in het zuidoosten, bij een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Zaterdag zijn er wolkenvelden aanwezig waaruit heel lokaal lichte regen kan vallen. Soms schijnt de zon. In de loop van de middag wordt de bewolking van het zuidwesten uit dikker en gaat het regenen. Deze regenzone bereikt het noordoosten pas in de avond. Het wordt opnieuw 16 à 17°C en de zuid- tot zuidoostenwind neemt geleidelijk toe naar matig. Langs de kust wordt de wind vrij krachtig tot krachtig, in de avond in het noordwestelijk kustgebied krachtig tot hard met daar mogelijk wederom (zware) windstoten rond 75 km/uur. (Bron: KNMI)

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk en voedzaam recept? Zoek niet verder! Ons borstplaat recept is perfect voor elke gelegenheid. Het is makkelijk te maken,

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.