2°C | Amsterdam

Weerbericht Hollands Kroon – veel zon en het wordt 16 graden

HOLLANDS KROON – Tussen een hogedrukgebied boven het Oostzeegebied en een lagedrukgebied net west van het Iberisch Schiereiland staat dit weekeinde in onze omgeving een zuidoostelijke stroming waarmee warme en droge lucht wordt aangevoerd.
De blokkade in de bovenlucht die verantwoordelijk is voor het hoog wordt in de loop van volgende week opgevolgd door een volgende blokkade die een westelijker positie kiest boven het zeegebied tussen IJsland, Schotland en Noorwegen. Het eerdergenoemde laag bij het Iberisch Schiereiland dringt in dezelfde periode op richting Midden- of later zelfs mogelijk Oost-Europa. Door deze ontwikkeling heeft de stroming meer de neiging oost tot noordoost te worden. Er bestaat een kans dat de genoemde blokkade wat westelijker komt te liggen. Hiermee zou de stroming meer een noordoost- tot noordrichting kunnen krijgen waarmee er vooral in de noordelijke kustprovincies weer koelere lucht vanaf de Noordzee kan binnenstromen.
Vandaag is het droog en stralend weer. De zon schijnt volop (zonkracht 5) en het kwik komt uit op circa 18 graden. De zuidoostenwind is matig. Op vrijdag en in het weekeinde blijft het zonnig (vrijdag wat meer wolkensluiers) en de temperatuur gaat omhoog naar waarden omstreeks 23 graden op zaterdag en zondag.

Dag Zonkans Neerslagkans Min. temperatuur Max. temperatuur Windrichting Windsnelheid
Do 90% 0% 4 18 zo 3
Vr 60% 0% 9 21 zo 4
Za 70% 0% 11 23 zo 3
Zo 70% 0% 12 23 zo 4
Ma 60% 0% 12 23 oost 3
Di 70% 10% 13 23 oost 3

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.