Weerbericht Hollands Kroon – veel zon en het wordt 16 graden

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

HOLLANDS KROON – Tussen een hogedrukgebied boven het Oostzeegebied en een lagedrukgebied net west van het Iberisch Schiereiland staat dit weekeinde in onze omgeving een zuidoostelijke stroming waarmee warme en droge lucht wordt aangevoerd.
De blokkade in de bovenlucht die verantwoordelijk is voor het hoog wordt in de loop van volgende week opgevolgd door een volgende blokkade die een westelijker positie kiest boven het zeegebied tussen IJsland, Schotland en Noorwegen. Het eerdergenoemde laag bij het Iberisch Schiereiland dringt in dezelfde periode op richting Midden- of later zelfs mogelijk Oost-Europa. Door deze ontwikkeling heeft de stroming meer de neiging oost tot noordoost te worden. Er bestaat een kans dat de genoemde blokkade wat westelijker komt te liggen. Hiermee zou de stroming meer een noordoost- tot noordrichting kunnen krijgen waarmee er vooral in de noordelijke kustprovincies weer koelere lucht vanaf de Noordzee kan binnenstromen.
Vandaag is het droog en stralend weer. De zon schijnt volop (zonkracht 5) en het kwik komt uit op circa 18 graden. De zuidoostenwind is matig. Op vrijdag en in het weekeinde blijft het zonnig (vrijdag wat meer wolkensluiers) en de temperatuur gaat omhoog naar waarden omstreeks 23 graden op zaterdag en zondag.

Dag Zonkans Neerslagkans Min. temperatuur Max. temperatuur Windrichting Windsnelheid
Do 90% 0% 4 18 zo 3
Vr 60% 0% 9 21 zo 4
Za 70% 0% 11 23 zo 3
Zo 70% 0% 12 23 zo 4
Ma 60% 0% 12 23 oost 3
Di 70% 10% 13 23 oost 3

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category