2°C | Amsterdam

Weerbericht Hollands Kroon – veel zon en warm, tegen de avond meer bewolking

HOLLANDS KROON – Vandaag verloopt zonnig, maar later op de dag neemt de bewolking toe. Tot buien komt het niet. Met maxima omstreeks 25 graden blijft mei zomers warm. De wind waait uit het zuidoosten en is matig, in het Waddengebied en op het IJsselmeer vrij krachtig. Dinsdag neemt aan het einde van de dag de kans op een (onweers)bui toe. Het is nog wel warm en dat zal ook woensdag het geval zijn.
Het lagedrukgebied nabij het Iberisch Schiereiland beweegt langzaam noordoost en vanuit het hoge noorden komt tegen het einde van de week een laag naar het zuiden afzakken, dat boven Scandinavie samensmelt met het eerder genoemde laag. Verder zien we dan boven Scandinavie op 500 hPa een trog uitdiepen en komt er in onze omgeving een noord- noordwestelijke stroming op gang. Hiermee wordt significant koudere lucht aangevoerd.
De trog boven Scandinavie gaat in de meeste scenario’s kantelen en komt van west naar oost te liggen. Hierdoor komt in de loop van de volgende week een licht meanderende zonale stroming op gang en lijkt de temperatuur geleidelijk weer iets, (maar niet helemaal) uit het dal te klimmen. De overgang van warm naar een stuk kouder, begin deze week zal waarschijnlijk niet geheel ongemerkt gebeuren. Op woensdag zien we behoorlijk hoge cape waardes met daarbij een sterk neerslag signaal.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.