Weerbericht Hollands Kroon – wisselend bewolkt en vrijwel droog

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Hollands Kroon – Een ZW-NO georiënteerde hoogterug ligt op op maandag over ons land en beweegt oostwaarts, waarna op dinsdag een hoogtetrog passeert. Daarachter komen we even in een zonale stroming terecht, maar al snel nadert vanuit het westen een zwakke hoogterug, die verder opbouwt en op donderdag boen ons land ligt en daarna ten oosten van ons land als blokkerende rug komt te liggen. 
In het grondpatroon ligt er op maandag een zwakke rug vanuit het Azorenhoog ZW-NO georienteerd boven ons land. Deze rug neemt snel in betekenis af, waarna op dinsdag een frontaal systeem passeert. Vervolgens trekt een hoog via het Kanaal noordoostwaarst en komt in het weekend boven Scandinavie en vervolgens Rusland te liggen en houdt zijn invloed op ons weer. Dit zorgt voor een zuidoostelijk stroming met de aanvoer van warme lucht.
Zaterdag verloopt waarschijnlijk droog. In de ochtend zijn er nog wolkenvelden, maar daarna volgen opklaringen. De temperatuur komt uit op 11 graden en de wind ruimt naar het noorden tot noordwesten en is zwak tot matig. Zondag een droge dag met geregeld zon, een zwakke wind en maxima tot 13-14 graden. Maandag weer een buienkans maar wel 14 tot 15 graden.

Dag Zonkans Neerslagkans Min. temperatuur Max. temperatuur Windrichting Windsnelheid
Za 40% 20% 4 11 nw 3
Zo 60% 20% 3 13 var 3
Ma 40% 40% 2 15 zw 4
Di 40% 50% 7 13 nw 4
Wo 50% 30% 5 14 west 3
Do 60% 10% 5 18 zuid 3

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category