2°C | Amsterdam

Weerbericht Hollands Kroon – zeer zonnig en het wordt 25 graden

HOLLANDS KROON – Tussen een hogedrukgebied boven het Oostzeegebied en een lagedrukgebied ten westen van het Iberisch Schiereiland staat in onze omgeving een oost-zuidoostelijke stroming waarmee warme en droge lucht wordt aangevoerd.
De blokkade in de bovenlucht die verantwoordelijk is voor het hoog wordt in de loop van volgende week opgevolgd door een volgende blokkade die een westelijker positie kiest boven het zeegebied tussen IJsland, Schotland en Noorwegen. Het eerdergenoemde laag bij het Iberisch Schiereiland dringt in dezelfde periode op richting Midden-Europa en in het volgende weekeinde Oost-Europa.
Door deze ontwikkeling heeft de stroming in de tweede helft van de week de neiging oost tot noordoost te worden in het volgende weekeinde zelfs noord tot noordoost. Er bestaat een kans dat de genoemde blokkade wat westelijker komt te liggen. Hiermee zou de stroming meer noordwestelijk kunnen worden waardoor het overal koeler wordt.
Vandaag is het opnieuw zonnig, maar later kunnen er enkele stapelwolken ontstaan. De temperatuur komt uit op 25 graden. Daar waar de lucht over grote wateroppervlakten wordt aangevoerd vallen de middagtemperaturen iets lager uit. De wind waait matig uit het zuidoosten. Zondag opnieuw zonnig en warm met maxima tot 23-24 graden. Wel neemt de oostenwind toe tot matig en aan de kust en op het IJsselmeer tot vrij krachtig.

Dag Zonkans Neerslagkans Min. temperatuur Max. temperatuur Windrichting Windsnelheid
Za 80% 0% 12 25 zo 3
Zo 80% 0% 13 24 oost 4
Ma 60% 0% 13 23 oost 4
Di 50% 20% 13 24 zo 3
Wo 60% 30% 14 23 oost 3
Do 60% 50% 15 22 no 3

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.