2°C | Amsterdam

Weerbericht Hollands Kroon – zonnig en het wordt 22 graden

HOLLANDS KROON – Vandaag zijn er perioden met zon en het blijft droog. De maxima lopen uiteen van 20 graden op Texel tot 24-25 graden in Kennemerland, de Haarlemmermeer en het Gooi. De wind waait uit het noordoosten en is matig, aan de kust en op het IJssel- en Markermeer vrij krachtig tot krachtig. Vrijdag droog, maar aan zee sterk afkoelend. Met Pinksteren vrij koud en enkele buien.

Een uitgestrekte hoogtetrog boven Scandinavie zorgt bij aanvang van de periode voor aanvoer van koude polaire lucht. In de loop van de nieuwe week vervlakt de trog en wordt de bovenluchtstroming westelijk en goed doorstroomd. Tegen het weekend van 21/22 mei lijkt zich een rug op te bouwen met aan de grond een hoog boven onze omgeving.
Een laag boven Frankrijk trekt langzaam richting Duitsland en hierdoor krimpt de wind in de onderste niveaus langzaam van oost naar noord. Een frontale zone boven het zuiden trekt verder zuidwaarts en verlaat spoedig het land. Ten noorden ervan wordt de aangevoerde continentale lucht geleidelijk droger. In de noordelijke stroming trekt vrijdag overdag een koufront vanaf de noordelijke Noordzee zuidwaarts en bereikt vrijdagmiddag de Wadden en ligt zaterdagnacht al ten zuidoosten van ons land. Achter dit koufront komt het aandachtsgebied in koele maritiem polaire lucht terecht.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.