Weerbericht Hollands Kroon – zonnig en het wordt 22 graden

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

HOLLANDS KROON – Vandaag zijn er perioden met zon en het blijft droog. De maxima lopen uiteen van 20 graden op Texel tot 24-25 graden in Kennemerland, de Haarlemmermeer en het Gooi. De wind waait uit het noordoosten en is matig, aan de kust en op het IJssel- en Markermeer vrij krachtig tot krachtig. Vrijdag droog, maar aan zee sterk afkoelend. Met Pinksteren vrij koud en enkele buien.

Een uitgestrekte hoogtetrog boven Scandinavie zorgt bij aanvang van de periode voor aanvoer van koude polaire lucht. In de loop van de nieuwe week vervlakt de trog en wordt de bovenluchtstroming westelijk en goed doorstroomd. Tegen het weekend van 21/22 mei lijkt zich een rug op te bouwen met aan de grond een hoog boven onze omgeving.
Een laag boven Frankrijk trekt langzaam richting Duitsland en hierdoor krimpt de wind in de onderste niveaus langzaam van oost naar noord. Een frontale zone boven het zuiden trekt verder zuidwaarts en verlaat spoedig het land. Ten noorden ervan wordt de aangevoerde continentale lucht geleidelijk droger. In de noordelijke stroming trekt vrijdag overdag een koufront vanaf de noordelijke Noordzee zuidwaarts en bereikt vrijdagmiddag de Wadden en ligt zaterdagnacht al ten zuidoosten van ons land. Achter dit koufront komt het aandachtsgebied in koele maritiem polaire lucht terecht.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category