Weerbericht Hollands Kroon – zonnig, maar in de middag meer bewolking

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Hollands Kroon – Na het oplossen van de plaatselijke mist, zijn er zaterdag perioden met zon. Later op de middag neemt de bewolking toe, maar pas in de loop van de avond kan er wat (mot)regen vallen. Het kwik stijgt naar 13 tot 14 graden en de wind waait matig uit het zuidoosten. Op zondag in de nacht (mot)regen. Overdag droog, geregeld zon en maxima tot circa 13 graden. Maandag maxima tot 17-18 graden.
Een lagedrukgebied met meerdere kernen ten zuiden van IJsland koerst zuidwaarts. Hierdoor komt een occlusie boven Engeland dichterbij en bereikt aan het einde van de middag het uiterste zuidwesten. De occlusie zwaait vervolgens noordoostwaarts, verlaat zondagmiddag het noordoosten van het land en tegen het einde van zondagmiddag het uiterste noorden van de FIR.
Een hoogtelaag ligt nabij de Golf van Biskaje. Aan de oostflank bewegen van tijd tot tijd storingen naar ons land. Halverwege komende week transformeert dit geheel naar een patroon waarbij er sprake is van een hoogtetrog die zich uitstrekt van Noord-Scandinavië naar de Azoren. Hierdoor blijft er in onze omgeving sprake van een zuidwestelijke aanvoer waarin voortdurend storingen passeren. Volgend weekend verandert het grootschalige stromingspatroon opnieuw en keren we min of meer terug naar de situatie waarin een hoogtelaag afsnoert en zich nestelt ten noordwesten van Spanje. Wel ontwikkelt zich tevens een hoogterug boven de Britse Eilanden en de Benelux.

Dag Zonkans Neerslagkans Min. temperatuur Max. temperatuur Windrichting Windsnelheid
Za 50% 20% 2 13 zo 3
Zo 40% 30% 5 11 zuid 2
Ma 50% 30% 6 17 zo 4
Di 40% 60% 8 14 zw 3
Wo 40% 40% 5 15 zw 3
Do 40% 80% 8 13 zw 3

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category