Weerbericht Hollands Kroon – zonnig maar wel minder warm

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Hollands Kroon – Aan de periode van zomerse dagen komt na vandaag voor een korte periode een eind. Met een naar noord draaiende wind wordt minder warme lucht aangevoerd. Tijdens de middaguren is het aan zee, de Noordkop en op Texel maar 13 tot 15 graden.
Het weekend verloopt wisselend bewolkt en koud, met een maximum temperatuur schommelt rond de 12 graden is het ruim 10 graden kouder dan de afgelopen week. De wind draait naar het noordwesten en voelt gevoelig koudere lucht aan en uit de aanwezige bewolking valt af en toe wat neerslag. Maandag is ook nog een vrij frisse dag maar vanaf dinsdag loopt de temperatuur weer op naar de normale waarden van 16 á 17 graden.
Een uitgestrekte hoogtetrog boven Scandinavie zorgt bij aanvang van de periode voor aanvoer van koele polaire lucht. In de loop van de nieuwe week vervlakt de trog en wordt de bovenluchtstroming zuidwestelijk en daarmee tijdelijk meer zonaal. Tegen het weekend van 21/22 mei lijkt zich een rug op te bouwen met aan de grond een hoog boven onze omgeving.
 

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category