Weerbericht Hollands Kroon – zonnige perioden maar ook kans op een bui

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Hollands Kroon – Donderdag schijnt nu en dan de zon. Er komen ook een paar buien tot ontwikkeling. De maxima komen aan zee uit op 8 tot 9, elders 9 tot 10 graden. De wind waait uit het zuidwesten tot westen en is matig. Aan de kust en op het IJsselmeer is de wind (vrij) krachtig.
Een hoogtelaag boven de Noordzee trekt geleidelijk naar Scandinavie. Een NO-ZW georienteerde hoogtetrog vanuit dit laag ligt over het zuiden van Engeland en beweegt langzaam oostwaarts. Een eerste kortgolvige trog hierin passeert morgenmiddag ons land, waarna de trogas boven onze omgeving stagneert. In het grondpatroon zien we een laag boven de Noordzee. Een ingedraaide occlusie beweegt vannacht over het noorden van de FIR. De koudste bovenlucht ligt komt overdag voor de kortgolvige hoogtetrog uit boven ons land te liggen, met T500 rond -34 graden. Na passage van de trog warmt de bovenlucht langzaam op. Een occlusie restant, wat nu boven Schotland ligt, bereikt morgen rond 15 UTC het westen en trekt vervolgens over het land. Daarachter bevinden we ons in een vore, waarna later op vrijdag een rug vanuit het westen nadert.
Verwachtingen:
Vrij grote kans (70-80%) op het aanhouden van het wisselvallige weertype met temperaturen rond of boven het langjarig gemiddelde. Later in de periode een wat toenemende kans op een droog weertype.

Dag Zonkans Neerslagkans Min. temperatuur Max. temperatuur Windrichting Windsnelheid
Do 50% 60% 5 10 zw 4
Vr 20% 50% 4 11 zw 3
Za 30% 70% 2 12 zuid 4
Zo 30% 50% 4 12 zo 3
Ma 40% 60% 8 15 zo 3-4
Di 40% 70% 6 13 zw 3

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category