2°C | Amsterdam

Welke crypto kun je staken? De beste beloningen

Bent u nieuw in de wereld van crypto? Hebt u geen idee hoe er crypto gestaked wordt en welke cryptomunten er gestaked worden? In dit artikel helpen we u op weg door deze vragen te beantwoorden. 

 

Dit moet je weten 

 

Het woord stake is afkomstig uit het Engels. Als we het vertalen naar het Nederlands betekent het letterlijk vasthouden. Crypto staken betekent dus het vasthouden van cryptocurrency. Dit draagt bij aan het verbeteren en versterken van het netwerk. Zoals er is aangehaald kunnen niet alle cryptomunten gestaked worden. De munten die wel gestaked worden hebben een label van de Proof of Stake. Enkele van de munten die gestaked kunnen worden zijn Bitcoin, Polkadot en Cardano.  

Soorten cryptomunten 

Bitcoin is de eerste en ook de grootste cryptomunt in de wereld van cryptocurrency. Na Bitcoin zijn er een heleboel andere cryptomunten ontwikkeld. Sommige crypto exchanges stellen u in staat om crypto te staken zonder dat u hiervoor een vergoeding hoef te betalen. U ontvangt daarbij ook een beloning in de vorm van rente. Dit rentepercentage is afhankelijk van het aantal munten dat wordt vastgehouden. Hoe meer munten er wordt vastgehouden hoe meer rente u hierover zult ontvangen. Als er minder munten worden vastgehouden zult u minder rente hierover ontvangen. 

Meer risico’s 

In de financiële wereld is het bekend dat er minder rendement wordt ontvangen als het risico hoog is. En als het risico laag is minder rendement. Dit is niet hetzelfde in de wereld van crypto. Zoals er zojuist is aangehaald is er meer rendement bij hoog risico’s. En alle cryptomunten die gestaked worden zijn voorzien van een Proof of Stake label. Als u crypto staked op de exchange van dezelfde munt hoeft er meestal geen vergoeding betaald te worden. Op https://cryptostakingrewards.nl/ lees je meer over het proces van staken en welke munten er gestaked kunnen worden. 

 

Related Articles

NFT’s, Je kan er tegenwoordig bijna niet meer omheen, en je ziet de prijs van ontelbare verschillende NFT crypto’s de lucht in schieten. Is

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.