Wie gaat er met de titel vandoor dit jaar?

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Het WK voetbal is nog in volle gang, maar ook de clubs in de Nederlandse Eredivisie beginnen langzaamaan weer met trainen voor de tweede seizoenshelft. Wie gaat er dit seizoen met de titel vandoor? We geven een korte beschrijving van de top 4 van dit moment.

Feyenoord is momenteel de trotse koploper maar de verschillen in de top vijf zijn heel klein. Ajax en PSV volgen op drie punten van Feyenoord en AZ op vier. FC Twente zit op een klein gaatje en staat zes punten achter de Rotterdammers. Het belooft dus ongekend spannend te worden met nog 20 duels te gaan. Met de sports app zet je in op de winnaar van de Eredivisie dit jaar. Wordt het Feyenoord, PSV, AZ of is het toch weer Ajax dat er met de titel vandoor gaat?

Feyenoord

De Rotterdamse club is momenteel de koploper van de competitie met drie punten voorsprong op de voornaamste concurrenten Ajax en PSV. De verwachtingen waren vooraf niet al te hoog gespannen, maar trainer Arne Slot heeft zijn zaakjes aardig op orde inmiddels. Van PSV werd in Eindhoven verloren, maar uit tegen AZ boekte de club een klinkende zege.

Lukt het Slot om Feyenoord een heel seizoen lang dit niveau te laten halen? Er volgen nog twee confrontaties met Ajax, waarin de kampioen van vorig seizoen een stevige klap gegeven kan worden. In Rotterdam wordt er in elk geval alweer gedroomd van de Coolsingel.

Ajax

Bij Ajax leek alles aan het begin van het seizoen koek en ei. Er werd gewonnen en het voetbal dat gespeeld werd was vrij aardig te noemen. Niet slecht na een drukke transferzomer waarin toppers als Antony, Martinez, Tagliafico en Haller verkocht werden. Ajax haalde onder meer Bergwijn, Wijndal, Sanchez en Brobbey naar Amsterdam en hoopte daarmee de klap op te vangen.

Na een aantal wedstrijden kwam echter de klad erin en begon de club wedstrijden te verliezen. Dieptepunt was de 6-1 nederlaag in de thuiswedstrijd tegen Napoli. In de Eredivisie werd de schade een tijdje beperkt, maar in de laatste week voor het WK verloor Ajax liefst zeven punten tegen PSV, Vitesse en Emmen. Daardoor kijken de Amsterdammers nu tegen een achterstand van drie punten op Feyenoord aan.

PSV

De Eindhovense club wilde het gat naar Ajax verkleinen en om met de woorden van voormalig Technisch directeur John de Jong te spreken ‘over Ajax heen gaan’. Tot nu toe is dat laatste in elk geval zeker niet gelukt. Vorige zomer ving PSV nog tientallen miljoenen door onder meer Donyell Malen te verkopen. Dit jaar werd er geïnvesteerd, maar ondanks het feit dat PSV zich versterkte met onder andere Xavi Simons, Luuk de Jong, Guus Til en doleman Walter Benitez, zijn de resultaten in de eerste seizoenshelft nog niet om over naar huis te schrijven.

Een week voor het einde van de eerste seizoenshelft won PSV van Ajax in de Johan Cruijff ArenA, waardoor het gat met de Amsterdammers in elk geval verkleind werd. Door de 1-0 nederlaag in het laatste duel tegen AZ werd deze overwinning echter teniet gedaan. Geluk bij een ongeluk was dat Ajax ook twee keer punten verloor en dus gelijk staat met de Eindhovenaren. Lachende derde is voorlopig Feyenoord, dat de koppositie in die laatste week pakte en voorlopig dus aan kop staat.

AZ

Kan AZ een serieuze gooi doen naar de titel dit seizoen? Zowel van Ajax als van PSV werd in de eerste seizoenshelft gewonnen. Alleen wist Feyenoord zege te vieren in Alkmaar. AZ liep echter ook tegen enkele onnodige zeperds aan, waardoor de club nu als vierde staat en niet als koploper de winterstop in ging.

Met een achterstand van vier punten op koploper Feyenoord en een punt op Ajax en PSV is AZ echter nog volop in de race voor het kampioenschap. Als het lukt om iets minder misstappen te maken dan kan de Alkmaarse club zomaar mee gaan doen om de prijzen. Trainer Pascal Jansen heeft bijna een volledige selectie tot zijn beschikking in de winterstop en zal vol passie toewerken naar de tweede helft van het seizoen.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category