2°C | Amsterdam

Wie heeft 7km Afsluitdijk gestolen?

DEN OEVER – Een deel van de Afsluitdijk is kwijt. Wie goed let op de hectometerpaaltjes langs de dijk, ziet namelijk iets vreemds. Wat wil het geval? Na het groene hectometerbordje met daarop 64,5 volgt niet het paaltje met 64,6, zoals je zou mogen verwachten. In plaats daarvan staat er op het eerstvolgende hectometerpaaltje 71,4 genoteerd. Vreemd, want hectometerpaaltjes staan in ons land om de honderd meter, meldt NH vanochtend.
Kortom, afgaand op deze paaltjes ‘ontbreekt’ er (in beide richtingen) bijna 7 kilometer Afsluitdijk. Grote vraag is hoe het zit met deze mysterieuze ‘hectometersprong’.

Verdwenen land

De verlossende uitleg over het ‘verdwenen land’ komt van Rijkswaterstaat. “Op verschillende plaatsen in het wegennet zijn dit soort sprongen in de kilometrering aangebracht”, mailt een woordvoerster aan NH. Dat is gedaan, legt zij uit, ‘om een soort van reserve-ruimte te creëren voor het geval er in de toekomst een wijziging op de betreffende weg is die tot aanpassing van de kilometrering zou leiden’.
Met andere woorden: zo wordt voorkomen dat alle hectometerpaaltjes op de Afsluitdijk vervangen moeten worden vervangen als er bijvoorbeeld een extra aansluiting op de weg wordt aangebracht. 

Related Articles

Zoek je een heerlijk nieuw recept om te proberen? Zoek niet verder, want we hebben de perfecte voor je. Dit droprecept zal je smaakpapillen
Schiphol is een van de drukste luchthavens van Europa, en het vinden van een parkeerplek kan moeilijk zijn. Dat is waar valet parking van

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.