2°C | Amsterdam

Wie heeft de ‘Beste veestapel van Nederland’?

REGIONIEUW – Nederland kiest op 11 juni 2016 voor het eerst de beste melkveestapel van het land. De strijd om de ‘Beste veestapel van Nederland’ is een strijd die de hoge kwaliteit van onze koeien én het vakmanschap van veehouders verbindt. Welke veehouder heeft de veestapel waarin gezondheid, levensduur én economie het beste samenkomen?
115 melkveebedrijven uit het hele land doen mee aan de strijd. Zij zijn op allerlei punten beoordeeld door een vakjury en een publieksjury. De vakjury bekeek onder andere de erfelijke aanleg van de dieren en of die aanleg in de praktijk ook uit de verf komt. Het gaat erom dat de koeien gezond oud worden en, daardoor, zeer economisch melk produceren.
Publieksjury
Het publiek bracht tijdens voorrondes duizenden stemmen uit, die belangrijk waren voor het nomineren van zes finalisten. Deze finalisten gaan op 11 juni, tijdens het CRV-event ‘Veestapel naar je hart’, de competitie met elkaar aan. Ze nemen daarbij een aantal van hun koeien mee. De publieksjury zal samen met de vakjury de definitieve winnaar aanwijzen.
Mede door de publieksinbreng is de ‘Beste veestapel van Nederland’ een belangrijke graadmeter van wat veehouders en betrokken burgers tegenwoordig belangrijke aandachtspunten vinden in de moderne melkveehouderij.
Programma
Het CRV-event ‘Veestapel naar je hart’ vindt plaats op 11 juni in de IJsselhallen te Zwolle. Het programma ziet er als volgt uit:

  • 09.30 uur Start CRV-Event: met koffie, koek en koeien op de vakbeurs
  • 10.25 uur Farm Talk: symposium voor (jonge) bedrijfsopvolgers, met verkiezing van ‘Young Herdmanager of the Year’
  • 13.00 uur Demo- en dochtergroepen: met zeven dochtergroepen, drie demonstratiegroepen (mrij, kruislingen en levensproductie) en de live verkiezing van de favoriete dochtergroep door het publiek
  • 14.40 uur Finale ‘Beste veestapel van Nederland’
  • 15.30 uur Bekendmaking winnaar ‘Beste veestapel van Nederland’
  • 17.00 uur Afsluiting

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.