Wielerronde ’t Veld krijgt weer veel belangstelling.

’t VELD – Maandagmiddag om half 1 ging de Wielerronde van start met de plaatselijke Recreanten over 10 ronden, waarbij ook de Dames en de Jeugd t/m 15 jaar van start gingen.
Deze categorieën waren het aanzien meer dan waard, er werd zelfs een spektakel stuk van gemaakt door de deelnemers en omdat het plaatselijke renners betrof wilden ze allemaal zo goed mogelijk voor de dag komen wat de wedstrijd op zich bijzonder aantrekkelijk maakte. Bij de Dames pakte de Zijdewindse Yoce Mol de overwinning waar Mirjam Vertelman 2e werd.
Om half 2 was het de beurt aan de Plaatselijke Toppers als recreanten over 15 ronden ook deze categorie werd een attractief en voor al spannend spektakel die uiteindelijk door Roel Koenis met minieme voorsprong werd gewonnen voor Roel Smit en Maarten Meulenbroek die nipt als derde de finish wist te passeren. Er werd bijzonder hard gereden de verschillen waren niet echt groot te noemen al eiste de winnaar Roel Koenis terecht de overwinning op.
Half 3 was de start van het Koningsnummer de Sportklasse/Amateurs over 25 ronden waar meerdere renners zich bij de voorinschrijving al hadden opgegeven. Onder hen plaatselijke renners en als favoriet Joris de Boer die er samen met Kay Blokdijk, Brain Tamis en de gebroeders van Wonderen en Snoek en grote sterke delegatie van de wielerformatie Prosalton/Kolkman die in de meeste koersen bij de eerste eindigen.
Er was een moment dat favoriet Joris de Boer bij doorkomst van de finish een behoorlijk gat had geslagen t.o.v. zijn concurrenten ondanks de hoge snelheid die er gereden werd. Maar door de vele premie sprints was de snelheid de hele wedstrijd over 50 km enorm hoog waardoor die ontsnapping in de volgende ronde alweer te niet was gedaan.
Het werd tenslotte een eindsprint van een kopgroep die door Sam Boon net als 2 jaar terug in zijn voordeel werd beslecht. Tweede werd de bijzonder strek rijdende Thijs Zuurbier die menige premie sprints wist te winnen en vond zelf dat hij in de eindsprint werd gehinderd door de winnaar Sam Boon.
Als derde pakte Bas Bervoets verrassend ook nog een podium plaats, favoriet Joris de Boer moest uiteindelijk met een zesde plaats genoegen nemen. Bij de huldegingen in alle klassen werden de bekers en de bloemen aan de nummers 1,2 en 3 overhandigd door Rondemiss Luci Steenman.
Met de eerste drie renners van de Sport Klasse werd onder applaus nog een ere ronde over het Parcours gereden in de open Limousine van Theo Castricum.