2°C | Amsterdam

Wielrenner Kay Reus hangt de fiets in de wilgen

WINKEL – Wielrenner Kai Reus stopt definitief met zijn sport. De 31-jarige renner van Team Roompot-Oranje besloot dit na een teleurstellend seizoen.
De in Winkel geboren wielrenner was in 2003 wereldkampioen bij de junioren en was jarenlang een groot talent van de Rabobank-ploeg. In de zomer van 2007 kwam Reus hard ten val tijdens een trainingsrit in Frankrijk waarna hij elf dagen in een kunstmatige coma lag. “Het geestelijke en lichamelijke gevecht om daarna weer te kunnen functioneren als mens en als topsporter zijn voor mij de grootste overwinningen gebleken”, aldus Reus. “Dit had ook volledig mis kunnen gaan,” zegt Reus tegen NH.
Begin dit jaar reed Reus sterk tijdens Omloop het Nieuwsblad. Dit leverde hem een contract op bij Team Roompot. Na een harde valpartij in mei tijdens de Vierdaagse van Duinkerken, waarbij hij een hersenschudding opliep, kon Reus zich niet meer bewijzen. “De ernstige valpartijen in het voorjaar, waarbij jongens zwaargewond raakten of zelfs zijn overleden, zijn voor mij de laatste druppel geweest”, aldus Reus. “Ik kwam tot de conclusie dat mijn gezin belangrijker is dan mijn sport.”

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.