2°C | Amsterdam

Wieringer verenigingen mogen 60.000 euro verdelen dankzij Dorpsfeest Westerland

WESTERLAND – Voorzitter René Hoekenga heeft zaterdag 19 november namens het bestuur van het Dorpsfeest Westerland de opbrengsten van het Dorpsfeest en de Boerenlandfair overhandigd aan de Wieringer verenigingen. “Dit jaar heeft ons evenement ruim zesduizend euro voor de verenigingskassen opgebracht. Een fantastisch bedrag“, aldus een tevreden Hoekenga.
Hij was niet de enige die zich in zijn nopjes toonde tijdens de uitreiking van de opbrengt aan de Wieringer verenigingen, ook de vertegenwoordigers van de aanwezige verenigingen lieten weten blij te zijn met de donatie van het Dorpsfeest Westerland. Steeds meer verenigingen krijgen immers steeds minder of soms zelfs helemaal geen subsidie meer en dan is iedere gift welkom,meldt onze nieuwspartner Rodi Media
Om ervoor te zorgen, dat de verenigingen ook in de toekomst op financiële steun van het Dorpsfeest kunnen blijven rekenen moeten we afwegingen maken“, zei Hoekenga. “We willen aan de ene kant zoveel mogelijk geld genereren voor de Wieringer verenigingen en tegelijk ons feest zo laagdrempelig mogelijk houden. Dat levert soms lastige keuzes op, bijvoorbeeld of je op een commerciële manier naar bepaalde onderdelen van ons feest moet gaan kijken.” Dat is voor iedereen wennen, gaf hij toe.
Niet alleen voor ons, maar ook voor onze bezoekers. Dat gold dit jaar vooral voor de Boerenlandfair, waar voor het eerst entree werd geheven. Bezoekers toonden hier veel begrip voor. Vooral omdat de volledige opbrengst van die entreegelden vandaag naar de verenigingen gaat.” Het Dorpsfeest is overigens op diverse manieren bezig met geld genereren voor de verenigingen. Zo heeft het bestuur de afgelopen twee jaar heel actief nieuwe sponsors aangetrokken, die tijdens het Dorpsfeest-weekend ook de kans krijgen zich te laten zien. “En ook dat werpt zijn vruchten af“, liet Hoekenga weten.

Tegenprestatie

De aanwezige verenigingen kregen de bijdrage aan de verenigingskas niet zomaar. Zij hebben hiervoor een tegenprestatie moeten neerzetten; het leveren van vrijwilligers voor het organiseren van het Dorpsfeest en de daaraan gekoppelde Boerenlandfair Westerland. Hoekenga: “Het is fantastisch, dat het Dorpsfeest en de Boerenlandfair ieder jaar weer op brede steun vanuit de verenigingen kunnen rekenen. Dat tekent de gemeenschapszin op Wieringen, het gevoel van ‘samen de schouders eronder’. Daar kunnen we trots op zijn.
Verenigingen die volgend jaar een extraatje willen ontvangen kunnen alle informatie hierover vinden op de website van het Dorpsfeest: www.dorpsfeestwesterland.nl.
Op de foto: blije vertegenwoordigers van de verenigingen  (Foto aangeleverd)

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk en voedzaam recept? Zoek niet verder! Ons borstplaat recept is perfect voor elke gelegenheid. Het is makkelijk te maken,
Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.