2°C | Amsterdam

‘Win een hazelnootboom’ met uw groene kennis

HOLLANDS KROON – In ‘De Maand van het Vergeten Plantseizoen’ zet Hollands Kroon samen met WatZr, Stichting Steenbreek en Stichting Deeltuinen de tuinen in het groen. Met de online Vergroenquiz daagt Hollands Kroon u uit om uw groenkennis te testen. Onder alle deelnemers verloten zij 25 hazelnootbomen. Doe ook mee!

Weet u waarom het najaar hét moment is om planten in de grond te zetten? En wist u er steeds minder bijen zijn, maar u hem kunt redden? Stel uw kennis op de proef en maak kans op een hazelnootboom. Naast groene vragen, krijgt u handige tips voor het vergroenen van uw tuin, dakterras of balkon. Zin om te quizen? Ga dan direct naar vergroenactie.nl/quiz.

Hoe meer groen, hoe beter

Het klimaat verandert. Daar zijn we ons inmiddels van bewust, maar wat kunnen we eraan doen? Elke vierkante meter steen die wordt vervangen door groen, helpt. Zo kan het water in de bodem zakken, daalt de temperatuur en wordt fijnstof afgevangen. Dieren vinden weer een leefgebied, het leven in de bodem verbetert en wij mensen voelen ons ook prettiger en gezonder. Wat kunt u zelf doen om uw tuin zo duurzaam en klimaatvriendelijk te maken? Ontdek dat in de Vergroenquiz.

Win een slimme boom

Onder alle inzendingen worden 25 hazelnootbomen verloot. Bomen vangen CO2 op, waardoor er minder CO2 in de lucht komt. Dit is goed voor het klimaat. Daarnaast is de hazelnootboom een echte bijenvriend. Belangrijk voor de bedreigde kleine diersoorten. Achter de hazelnootboom schuilt ook een mooie symboliek. De boom staat voor kennis, wijsheid en inspiratie. Alle wijsheid zit, zoals het gezegde luidt, ‘in een notendop’.

Doe ook mee!

U kunt de hele maand oktober meedoen aan de vergroenquiz. Daag uw vrienden uit en test wie de groenste is! Doe de quiz via www.vergroenactie.nl/quiz. De winnaars van de hazelnootbomen worden 3 november via social media bekend gemaakt. De boompjes worden begin november bij de winnaars thuis afgeleverd.

De Vergroenquiz wordt georganiseerd door gemeente Hollands Kroon, in samenwerking met WatZr, Stichting Steenbreek en Stichting Deeltuinen. De campagnes WatZr en Steenbreek dagen inwoners uit om onze leefomgeving beetje bij beetje te vergroenen. Stichting Deeltuinen maakt groen voor iedereen bereikbaar. Door inwoners hun groene tuin te laten delen met buurtbewoners zonder buitenruimte.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.