2°C | Amsterdam

WMO-raad Hollands Kroon: ” zwembaden hebben een grote sociale betekenis”


HOLLANDS KROON – De toekomst van de zwembaden blijft een hekelig punt in Hollands Kroon, sluiten of open houden, renoveren of nieuwbouw.. Het college heeft al eerder aan gegeven dat zij het liefst de zwembaden gefaseerd wil gaan sluiten en op een paar plaatsen in de gemeente dan nieuwbouw wil gaan plegen.
Dit is bij de inwoners van Hollands Kroon koud op het dak gevallen en heeft tot veel onrust geleid. Volle tribunes vol boze inwoners van o.a. Nieuwe Niedorp die absoluut niet willen dat ‘hun’  zwembad wordt gesloten. Een handtekeningactie die was gestart om zwembad De Wirg te behouden mocht niet eens aan de wethouder worden aangeboden tot ergenis van de aanbieders die de handtekeningen dan maar per post naar het gemeentehuis hebben gestuurd.
De WMO-raad van Hollands Kroon is door enkele inwoners van Hollands Kroon benaderd om een oordeel te vellen over het wel en wee van de zwembaden in Hollands Kroon. De WMO-raad komt in hun onderzoek en kijken naar het Sociaal Domein tot de volgende overwegingen:

  1. De huidige zwembaden hebben een grote sociale betekenis. Gelet op de minder draagkrachtigen binnen de gemeente is het niet wenselijk dat de afstanden naar het zwembad groot worden. Het zal de burger meer geld kosten om van een zwembad gebruik te kunnen maken. 
  2. Met het openbaar vervoer is niet altijd een goed alternatief, gezien de lage frequentie van reismogelijkheden.
  3. Voor hen die het zwemmen als therapie nodig hebben is een zwembad in directe omgeving van groot belang. Ook de sociale contacten moeten we niet onderschatten.
  4. Door juist dergelijke voorzieningen in stand te houden bevorderen we ook het participatie model. Mensen uit de eigen omgeving kennen elkaar en zullen eerder bereid zijn elkaar te helpen wanneer dat nodig is.
  5. Door het huidige accommodatiebeleid is er al veel ingeleverd. ( Sluiting van scholen en ontmoetingsplekken) Het sluiten van zwembaden kan betekenen dat meer mensen in een isolement terecht kunnen komen.

 

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.