2°C | Amsterdam

Wolf van Niedorp is gewoon een Hollandse Herder

NIEUWE NIEDORP – De ‘hyena’ die onlangs in Nieuwe Niedorp en Opdam werd gesignaleerd, is gepakt. Het blijkt een jonge bonte Hollandse herdershond te zijn.
Het dier werd in juli meerdere keren gezien en veroorzaakte enige onrust in de buurt. Dierenkenners gaven aan dat het dier te klein was om een hyena te kunnen zijn en vermoedden dat het misschien om een hyenahond – ook wel een wilde Afrikaanse hond – ging, al twijfelden ze ook daaraan omdat dat dier bedreigd wordt en alleen in Afrika voorkomt.
Afgelopen donderdag werd het mysterie eindelijk opgelost, toen het dier na een zoektocht met meerdere eenheden en een politiehelikopter werd gevonden. De jonge Hollandse herdershond was de afgelopen weken meerdere keren van het erf van zijn baasjes ontsnapt,meldt NH.
De politie schrijft op Facebook dat ze begrijpt dat het uiterlijk van het dier voor verwarring kon zorgen. De bonte kleuren van de hond lijken enigszins op die van een hyena of een hyenahond.

Related Articles

NFT’s, Je kan er tegenwoordig bijna niet meer omheen, en je ziet de prijs van ontelbare verschillende NFT crypto’s de lucht in schieten. Is

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.