2°C | Amsterdam

Wordt Den Helder dé toeristisch trekpleister van de Noordkop.

REGIO – Toeristen weten Den Helder in groten getale te vinden, maar dan vooral om de boot richting Texel te pakken. Dat moet maar eens klaar zijn. De stad is keihard aan het werk om toeristen het centrum in te lokken.
“Den Helder is een stoere stad waar van alles te doen is voor toeristen of recreanten die iets actiefs willen doen.”, zegt Petra Clowting van Citymarketing Den Helder tegen NH. “Ik denk dat mensen gewoon geen goed beeld hebben van wat we hier allemaal hebben. Iedereen kent ons van de boot richting Texel. Maar we hebben prachtige natuur en liggen aan de Waddenzee. Er is hier echt van alles te doen.”

Trots

Toch verandert er al wat, vindt Clowting: “Ik merk dat de inwoners zelf weer trots worden op hun stad en dat ze dat elders in het land ook vertellen. Daardoor komen er al meer bezoekers naar de stad.” Als voorbeeld laat ze Fort Kijkduin zien, gebouwd in opdracht van Napoleon. “Het is onderdeel van de Stelling van Den Helder, een prachtig fort met een mooi zee-aquarium. The place to be voor gezinnen die wat leuks willen doen.”
Bovenop het fort heb je een weids uitzicht over de omgeving: “Je kunt hier de prachtige natuur zien. Het 7 kilometer lange strand, maar ook alle fiets- en wandelroutes. In de verte kun je de kano-route zien liggen.”

Oude panden

Den Helder ademt historie. Verderop ligt de Oude Rijkswerf Willemsoord. “Voorheen was dit echt een scheepswerf, het staat nog vol met mooie oude panden die een nieuwe bestemming hebben gekregen. Er zitten veel culturele organisaties, veel horeca en het is een geweldige plek voor het organiseren van evenementen.”
Er is nu dus al veel te doen, maar 2017 wordt echt een topjaar, want Sail komt weer naar de stad: “Volgend jaar wordt echt een fantastisch jaar. Er komen natuurlijk prachtige schepen. Het wordt samen georganiseerd met de Marinedagen dus er is een enorm terrein waar ook veel publieksevenementen en optredens komen. Het wordt echt fantastisch, dat mag je niet missen!”

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.