2°C | Amsterdam

XRP verwachting

XRP verwachting

De XRP koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de koers 2023 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in XRP. Maar wat is het precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project achter XRP om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter het project zit en wat het inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in XRP.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld.

Wat is XRP?

Wanneer mensen aan Ripple denken, denken ze vaak meteen aan de XRP en andersom. Toch is dat niet helemaal terecht. Ripple is de technologie en het ecosysteem. XRP is de token dat gebruikt wordt op het netwerk. XRP en XRP Ledger is waar we het in dit artikel over gaan hebben. Ondanks dat het geïnspireerd is door Bitcoin lijkt het een heel ander doel na te streven. Benieuwd wat? Lees dan snel verder.

Ripple en XRP

In 2012 richtten Jed McCaleb en Chris Larsen het bedrijf Opencoin op en begonnen samen met Arthur Britto aan de ontwikkeling van een digitaal betaalprotocol genaamd Ripple. Gefascineerd door Bitcoin ontdekten ze tijdens hun observaties dat het hoge energieverbruik en de schaalbaarheidsproblemen die Bitcoin zouden teisteren. Dit bleek uit te komen. Het doel van dit betaalprotocol was een efficiënt systeem voor de directe overdracht van geld dat in realtime wordt afgewikkeld, terwijl het goedkoper, veiliger en transparanter is dan andere overdrachtssystemen die door traditionele financiële instellingen worden gebruikt.

Ripple kan omschreven worden als een gedecentraliseerd peer-to-peer netwerk dat financiële instellingen een digitaal betalingsprotocol aanbiedt. Het wereldwijde netwerk wordt RippleNet genoemd en de bijbehorende digitale valuta is Ripple Coin wat in de lijsten genoteerd staat als XRP.

Onder de merknaam Ripple hangen naast de XRP- cryptomunten en RippleNet ook de XRPLedger, een open-source blockchain waarop de XRP-munt draait, en RippleX, een platform dat op blockchain gebaseerde oplossingen aanprijst die geïnteresseerde partijen.

XRP Ledger

Hoewel Ripple zowel XRPLedger als de XRPmunt voor verschillende oplossingen gebruikt, draaien ze onafhankelijk van het bedrijf Ripple. XRP Ledger wordt ook wel afgekort als XRPL en is Live sinds 2012 live. Het draait als blockchain waarop partijen oplossingen kunnen bouwen, vergelijkbaar met de Ethereum blockchain.

Anders dan Bitcoin, dat een Proof of Work algoritme gebruikt of Ethereum, dat een Proof of Stake algoritme gebruik, gebruikt XRP Ledger een technologie die zij zelf hebben ontwikkeld en gepatenteerd: Ripple Protocol Consensus Algortithm (RPCA). Hierbij moeten alle knooppunten op het netwerk unaniem akkoord gaan voordat een transactie geverifieerd kan worden. De inherente onveranderlijkheid van dit systeem biedt de mogelijkheid om transacties te controleren. Gebruikers worden zo in staat gesteld om snelle, betrouwbare en kosteneffectieve grensoverschrijdende betalingen te doen.

Het systeem leidt er ook toe dat transacties goedkoper en sneller zijn dan bijvoorbeeld Bitcoin waarbij veel stroom gebruikt wordt.

Ripple Coin XRP

xrp rippleXRP is een crypto valuta dat direct kan worden verzonden zonder dat er een centrale tussenpersoon nodig is. Dit maakt het een handig instrument om snel en efficiënt twee verschillende valuta’s te overbruggen. Ondanks dat XRP, net als Bitcoin, een cryptocurrencies zijn er enkele cruciale verschillen op te merken.

Om te beginnen is het doel van Bitcoin en Ripple totaal verschillend. Waar Bitcoin afscheid neemt van derde partijen zoals banken en financiële instellingen wil Ripple er juist aan bijdragen het betalingsverkeer tussen banken te verbeteren. De uitgifte van XRP is door Ripple gecentraliseerd. Dit in tegenstelling tot Bitcoin. Het maximale aantal XRP tokens is vastgesteld op 100 miljard. Tevens moet je XRP daadwerkelijk kopen. Het is niet, zoals bij Bitcoin, mogelijk om te minen.

Er zijn meerdere bedrijven waaronder Cryptoshopper, Digitec, Galaxus, Ledger, StakeBox, Rdeem, Blockchain Coffee en Bitcars die XRP als geldig betaalmiddel accepteren.

De verwachtingen en ontwikkelingen van het XRP project

Op 24 september 2020 is de XRPL Foundation opgericht. Dit is een onafhankelijke entiteit zonder winstoogmerk met een missie om de ontwikkeling en acceptatie van het gedecentraliseerde XRP Ledger te versnellen. De Foundation ontving een eerste donatie van $ 6,5 miljoen van Coil, Ripple en Gatehub om het werk van de Foundation te financieren ten dienste van het groeiende aantal ontwikkelaars en andere leden van de gemeenschap die voortbouwen op de XRP Ledger.

In juni 2021 heeft Ripple aangekondigd een update uit te brengen die federale zijketens mogelijk maakt. Hiermee kan wordt de mogelijkheid van interactie met DeFi en slimme contracten mogelijk wat de efficiëntie van XRP Ledger verhoogt. Er wordt onder andere aan een Ethereum Virtual Machine (EVM) zijketen gewerkt. In september werd bekend dat Ripple een fonds van een kwart miljoen dollar opricht om creators te financieren een wereldwijde NFT creator economie op de XRP Ledger van de grond te krijgen. NFT’s (non-fungible-token) zijn een van de duurzaamste en openbare blockchains.

RippleX kondigde aan dat het 25 projecten heeft geselecteerd die lek $2 miljoen hebben ontvangen voor de ontwikkeling van projecten rondom NFT’s. Onder deze gekozen projecten zit onder andere Clever.gallery, dat een NFT marktplaats voor XRP Ledger

Ook op het gebied van milieu en duurzaamheid wordt hard gewerkt aan verbeteringen. Ripple is verschillende partnerschappen aangegaan met het doel om een koolstof neutrale toekomst voor wereldwijde financiering mogelijk te maken. Vorig jaar werkte Ripple samen met Energy Web en het Rocky Mountain Institute om de XRP Ledger koolstofarm te maken. Ken Weber, Head of Social Impact bij Ripple zei hierover tegen NewsBit:

“Het garanderen van een toekomst met schone energie is een belangrijke prioriteit in elke sector. Niet alleen om toekomstige economische groei te stimuleren, maar ook om een duurzamere wereld te verzekeren. Naarmate de acceptatie van cryptocurrencies en blockchain blijft groeien, is het duidelijk dat de technologie onze toekomstige financiële systemen zal ondersteunen. We zijn verheugd om met Nelnet samen te werken terwijl we onze toewijding nastreven om de CO2-voetafdruk van financiële diensten wereldwijd te verminderen en de belofte van de koolstof negatieve cryptocurrency-industrie waar te maken.”

XRP koers verwachting 2023 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het XRP nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook XRP. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

Moet ik XRP kopen?

xrp logoWaar let je als belegger op wanneer je erover denkt om XRP te kopen? 

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. XRP staat in de top coins van coinmarket, wat wel laat zien dat dit een positieve belegging kan zijn.

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de XRP koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

XRP kopen

XRP staat hoog in de ranglijsten, en is op elke crypto exchange te verhandelen. Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit Ripple voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook XRP.

Binance

Conclusie

Ondanks dat XRP Ledger en XRP door het bedrijf Ripple op verschillende manieren gebruikt zijn ze beide onafhankelijk. XRP Ledger is een open-source blockchain die veel gebruikt wordt in de internationale banksector. Het is in 2012 opgericht. Met het eigen ontwikkeld en gepatenteerde Ripple Consensus Algorithm kunnen transacties op een gedecentraliseerde en snelle manier afgehandeld worden. XRP Ledger bestaat dan al wel enige tijd het blijft nieuwe ontwikkelingen doorvoeren. Met de opkomst van DeFi en NFT’s heeft Ripple fondsen vrijgemaakt ter ondersteuning van de ontwikkeling van NFT’s. Ook op het gebied van duurzaamheid zijn er meerder initiatieven genomen.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.