Zakelijke zonnepanelen, de bezwaren!

Zoals je waarschijnlijk al weet zitten zakelijke zonnepanelen al een geruime tijd in de lift en worden deze installaties sterk gestimuleerd in de transitie naar een duurzame bedrijfsvoering middels o.a. de welbekende SDE+ Subsidie. De voordelen zoals kostenreductie en het ontvangen van lucratieve subsidies zijn voor veel ondernemers een goede reden om te investeren en eigen energieleverancier te worden. Maar… je investeert niet in iets zonder er onderzoek naar te doen. Zie het als het kopen van een nieuwe auto. Hier wil je toch vaak wel even in rijden om te zien of alles het nog doet. Zo is het ook met zonnepanelen.

In dit artikel lopen we samen met jou dan ook de grootste bezwaren bij langs.

De overheid legt me al genoeg verplichtingen op, waarom zou ik een duurzame keuze maken?
De overheid is al enige tijd de transitie naar duurzame bedrijfsvoering aan het stimuleren door middel van subsidies. Daarom is het interessant om juist nu te investeren in zonne-energie, voordat het van belonen naar bestraffen verschuift. Dan betaal je bijvoorbeeld meer energiebelasting, krijg je te maken met CO2-heffingen en krijg je geen geld meer van de bank voor niet-duurzame oplossingen. Door nu te investeren, maak je optimaal gebruik van de subsidies en fiscale regelingen die er nú nog zijn!

Ik heb geen tijd en zin om naar de mogelijkheden te kijken, het bedrijf leiden kost me al genoeg tijd.
Het realiseren van een zonnestroom-installatie is natuurlijk niet prioriteit nummer één. Het is een randvoorwaarde om je bedrijf te laten functioneren. Daarom richt Zonnestroom Nederland zich op volledige ontzorging en regelt het gehele traject. Van de subsidie-aanvraag tot het monitoren en onderhoud zodra de realisatie voltooid is. Zo heb je er geen omkijken naar maar pluk je wel de vruchten van een goede investering die tevens duurzaam is!  

Waarom zou ik dat nu doen? Dat kan later ook nog wel.  
Ook merken we vaak dat ondernemers welwillend tegenover het idee staan van zonne-energie maar het vaak voor zich uitschuiven. Vaak gehoord in dat geval is de sterke prijsdaling van de panelen over de afgelopen jaren. De prijs van zonnepanelen is in de afgelopen tijd inderdaad sterk afgenomen. Maar wachten tot ze nog goedkoper worden is niet de beste keuze, aangezien de subsidies jaarlijks ook afnemen. De overheid weet wel wat ze doen. Daarom is het verstandig juist nu te handelen:

  • Op dit moment ligt de terugverdientijd, inclusief de SDE-subsidie, rond de 8 jaar. Terwijl je voor 15 jaar subsidie toegekend krijgt.
  • Dat betekent dat je dus nog 7 jaar na het terugverdienen van je investering op gratis geld mag rekenen.
  • En zoals het antwoord op het eerste bezwaar luidt, de overheid zal van stimulerend naar straffend gaan. Dan ga je geld verliezen aan bijvoorbeeld accijnzen en boetes.

Wat je ook doet en met wie je ook gaat samenwerken, het is belangrijk dat je altijd kritisch blijft en het advies van externe professionals inwint als dat nodig is. Het is geen kleine investering, dus zorg dat je weet waar je aan begint. Laat je niet verleiden door grote beloftes die niet waargemaakt kunnen worden, maar kies voor duidelijkheid, zekerheid en professionaliteit.

Mochten wij je interesse in zonne-energie hebben gewekt en ben je benieuwd wat een zonnestroom-installatie kan betekenen voor jouw bedrijfsvoering? Vraag dan een vrijblijvend adviesrapport-op-maat aan op zonnestroomnederland.nl.

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs