2°C | Amsterdam

Ze hebben er 4 jaar opgewacht maar de ijsbaan in Den Helder is weer open


REGIO – Het is altijd net even lastiger in Den Helder om een mooie ijsbaan te krijgen. De stad heeft de meeste zonnen-uren en door de zee is het klimaat er net een tikje zachter. Maar maandag was het eindelijk weer zover: er kon geschaatst worden. Verslaggever Matthijs Gemmink deed de ijzers onder en teste het ijs uit of het betrouwbaar was.

Het is voor de vrijwilligers en het bestuur van de club een opluchting. De afgelopen drie jaar stonden ze elke winter paraat maar eigenlijk voor niets. Koning winter liet het af weten maar dit jaar is het raak.
Lees ook: Onbekenden verzieken schaatspret Den Oever
“We hebben een mooie baan kunnen afzetten met 5,5 centimeter ijs. En gisteren mochten de kinderen er op schaatsen. We durfden het aan”, zegt voorzitter Joop van Schie van IJsclub Den Helder. Het heeft wat hem betreft ook veel te lang geduurd. “Het is bijna vier jaar geleden, ons hart borrelt van energie!”
Of de baan vandaag ook weer open gaat hangt af van de weergoden. De IJsclub meldt via haar facebookpagina of er dan weer geschaatst kan worden.

Related Articles

In Nederland wordt Moederdag gevierd op de tweede zondag van mei. Dit jaar is dat op 8 mei. Moeders krijgen bloemen, kaarten, en vaak

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.