2°C | Amsterdam

Ze worden er gek van in Wieringerwerf, de ene na de andere inbraak en diefstal

WIERINGERWERF – Wieringerwerf is in een korte periode geteisterd door een golf aan diefstallen. Bij verschillende ondernemers zijn onder meer brandstof en gereedschappen gestolen.
Van zorgboerderij Dijkgatshoeve werd zo’n drieduizend euro gestolen, bij Bert Huisman een paar bakken water van schapen. Verder zijn ook een elektriciteitskastje van boer Frank Janssen gestolen en ergens anders in het dorp werden liters olie afgenomen. “Toen ik me realiseerde dat alles weg was voelde ik me heel katerig. Het is gewoon totaal niet leuk”, vertelt Elzo Stubbe van de zorgboerderij.
Dag zonder water
Ook Bert is geschrokken. Hij had niet verwacht dat dieven de waterbakken van zijn schapen zouden stelen. “Je moet van de spullen van iemand anders afblijven. Ook voor de schapen is het niet leuk. Zij hadden een dag lang geen water.”
Waar de golf aan diefstallen in Wieringerwerf ineens door komt, is niet duidelijk. De mannen denken zelf dat het ermee te maken heeft dat hun erven afgelegen liggen. Niemand hoort of ziet het als er iets gebeurt. De politie kan nog niet reageren op de diefstallen.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.