Ze worden er gek van in Wieringerwerf, de ene na de andere inbraak en diefstal

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

WIERINGERWERF – Wieringerwerf is in een korte periode geteisterd door een golf aan diefstallen. Bij verschillende ondernemers zijn onder meer brandstof en gereedschappen gestolen.
Van zorgboerderij Dijkgatshoeve werd zo’n drieduizend euro gestolen, bij Bert Huisman een paar bakken water van schapen. Verder zijn ook een elektriciteitskastje van boer Frank Janssen gestolen en ergens anders in het dorp werden liters olie afgenomen. “Toen ik me realiseerde dat alles weg was voelde ik me heel katerig. Het is gewoon totaal niet leuk”, vertelt Elzo Stubbe van de zorgboerderij.
Dag zonder water
Ook Bert is geschrokken. Hij had niet verwacht dat dieven de waterbakken van zijn schapen zouden stelen. “Je moet van de spullen van iemand anders afblijven. Ook voor de schapen is het niet leuk. Zij hadden een dag lang geen water.”
Waar de golf aan diefstallen in Wieringerwerf ineens door komt, is niet duidelijk. De mannen denken zelf dat het ermee te maken heeft dat hun erven afgelegen liggen. Niemand hoort of ziet het als er iets gebeurt. De politie kan nog niet reageren op de diefstallen.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category