2°C | Amsterdam

Zijdewindse jeugd genoot volop van schoolfeest, ATB en de ‘kermis Cross’

ZIJDEWIND – Vrijdagavond ging de Zijdewinderkermis van start met een spetterende Kermis Disco voor de jeugd van de Basisschool. Deze werd deze keer in de speciale 0 % tent gehouden. Er was ook dit jaar over belangstelling niet te klagen, een aantal verklede jeugd die een soort Playback show op voerden en allemaal dansende en vooral genietende jeugd. Ieder genoot op z’n eigen manier waar deze tent zich uit stekend voor leende.
Zaterdagmiddag konden de leerlingen van de Basisschool ook weer meedoen aan de “Kermis Cross” van de TAV, voor hen was een speciaal verkort parcours uitgezet van verschillende afstanden voor alle leeftijds groepen.
Zondag kwamen als eerste jeugdige deelnemers aan de beurd om aan de ATB wedstrijd deel te nemen. Om precies 11 uur werd voor hen het startschot gegeven en begon er een grote groep deelnemertjes voorafgegaan door de motoren aan hun wedstrijd over een bepaald gedeelte van het ATB parcours. Het was een prachtig schouwspel om te zien hoe behendig deze jeugd zich over het met vele hindernissen uitgezette parcours begaven. Duidelijk werd het ook om te zien dat het deelnemersveld voor de toekomst verzekerd is, de groep jeugdige deelnemers is nog steeds groeiende.
Zondagmiddag stonden er een behoorlijk aantal deelnemers van de Basisschool te popelen om met de versierde kermisoptocht van start te gaan. De optocht ging deze keer voor het eerst van start bij natuurzwembad ’t Petje ook deze optocht ging over een groot gedeelte van het ATB parcours. Tussen de verschillende ATB wedstrijdklassen werd de optocht over het ATB parcours langs het publiek naar het kermis terrein geleid waar de fanfare Samen Voorwaarts met hun bekende vrolijke noot verwelkomden. Tussen door werden de prijs winnaars bekend gemaakt en de prijzen aan de winnaars van de diverse klassen uitgereikt .

  • Bij de groep eenlingen t/m groep 4 ging de eerste prijs naar Gijs Droog tweede werd Suus Kolkman en de gedeeld derde prijs was voor Fenne Kolken en Nadieh v.d. Ktroon.
  • Bij de groepen t/m groep 4 was de eerste prijs ‘Smikkel IJs’ voor Jil & Julia, Tweede prijs ‘Ben ik Hondje of Handje‘voor Elody & Nicolay, en de derde prijs ‘POKOMON‘ voot Finn & Javy
  • En bij groep 5 t/m 8, ‘Aloha’ Britt & Chantal, tweede prijs ‘RIO’ LOLA & Chantal, derde prijs kinderen v. Duivenvoorde & v.d. Gulik.

Na de prijs uitreiking gaf Samen Voorwaarts nog en aantal verschillende bekende meezingers ten gehore.
Aansluitend op de druk bezochte ATB wedstrijden werd er op het kermisterrein buiten voor de feesttent met het populaire katknuppelen gestart Door het fantastische mooie weer was het aantal deelnemers en de belangstelling overweldigend. Het leek wel of bijna iedereen een poging wilde wagen om de kat uit de ton te gooien al was dat niet voor iedereen weggelegd en ging een ring van de ton voor velen wel wat makkelijker af.
Nico Zomerdijk had ook nu als altijd de leiding bij dit immens populaire gebeuren, en wist zoals vanouds de gang er uitstekend in te houden. Het begon om ongeveer vier uur en rond zes uur werd uiteindelijk de laatste kat uit de ton geknuppeld nadat er al een record aantal katten aan vooraf waren gegaan. Voor de kermistent zorgde Koos Slippens als vanouds voor een gezellig stuk muziek waar de honderden belangstellenden uitermate van genoten op het toch behoorlijk grote plein voor de tent.
Terwijl de deelnemers en de belangstellenden van de muziek en het katknuppelen genoten, kon ook de de jeugd zich uitstekend vermaken in de vele kermisattracties die het kermis comité  naar de Zijdewinderkermis heeft weten te halen.
Na afloop om een uur of zes werd er door het mooie weer nog behoorlijk lang door gefeest en nagezeten wat menigeen wel met een fikse kater zal moeten bekopen.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.