2°C | Amsterdam

Zo begint u met beleggen

Wellicht heeft u al eens overwogen om te beleggen. Misschien heeft u wel eens een aanbod gekregen van uw bank om uw spaargeld te beleggen. Het klinkt aantrekkelijk, dat hoge rendement. Maar hoewel het erg aantrekkelijk klinkt voor veel mensen, vereist beleggen de juiste kennis om succes te behalen. Goed onderzoek is dus essentieel! Wie wil er nou meer verliezen dan is ingelegd? Gezien de huidige onzekerheid op de beurs sluipt een verlies er zo maar in.

Een paar manieren om te beginnen met beleggen is door aandelen, opties of ETF’s aan te schaffen. Wanneer u besluit om met ETF’s door te gaan is het raadzaam om eerst de definitie van ETF’s helder te hebben. Dit product, ook wel passieve fondsen of trackers genoemd volgen een index bijna een-op-een. Er wordt wel eens van gezegd dat het tussen een aandeel en een beleggingsfonds in zit, omdat het verhandelt kan worden als een aandeel, en net als een beleggingsfonds een selectie van financiële producten volgt.

Waar komen ETF’s vandaan?

De gewone beleggers onder ons moeten zich richten tot de secundaire markt. Hier worden effecten gekocht en verkocht die al zijn uitgegeven. Wanneer u besluit via uw bank of broker een handjevol ETF’s aan te schaffen, dan haalt u dit van de secundaire markt.

Nu vraagt u zich wellicht af wat dan de primaire markt is. Deze markt is de plek waar effecten voor het eerst worden uitgegeven. Doorgaans heeft een simpele belegger weinig met deze kant van de markt weinig te maken. Bijvoorbeeld, wanneer een professionele belegger ervoor kiest om honderdduizend nieuwe ETF’s aan te schaffen moet dit eerst worden gecreëerd. Deze creatie wordt gefaciliteerd door geautoriseerde partijen die ervoor zorgen dat de liquiditeit op de markt niet in gevaar komt wanneer grote orders binnen komen. 

Rekening openen

Nu u weet waar ETF’s vandaan komen, kunt u overwegen om een rekening en trading account aan te maken. Om een goede broker te vinden is het van belang dat u uitzoekt of u eenvoudig kunt handelen op de beurs, of dat dit voor u gedaan wordt. In Nederland zijn er tientallen aanbieders hiervoor en het aanmaken van een rekening kost vaak niet meer dan een kwartier. Ook bieden veel brokers oefenaccounts aan waarmee u met fictief geld kunt oefenen. Vanaf dat moment is het zaak dat u goed onderzoek doet welk bedrijf u aandelen van wilt kopen, of welke index u wilt volgen middels een ETF.

Related Articles

NFT’s, Je kan er tegenwoordig bijna niet meer omheen, en je ziet de prijs van ontelbare verschillende NFT crypto’s de lucht in schieten. Is

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.