2°C | Amsterdam

Zo geniet jij goedkoper van internet & televisie!

De stijgende prijzen van energie en boodschappen hebben er voor doen zorgen dat men probeert om op andere manieren te besparen. En wij hebben goed nieuws voor je, want de kans is groot dat jij nog wel wat centen kunt winnen met de volgende tips over het gebruik van internet en televisie!

Overstappen van internet provider

De uitspraak ‘overstappen is korting pakken’ gaat in het geval van internet zeker op. Zit jij momenteel niet vast aan een contract voor een vaste periode? Dan raden we je zeker aan om je huidige abo eens onder de loep te nemen. Internet afsluiten bij een andere provider levert jou namelijk een flinke welkomstkorting op! En dan hebben we het niet over één provider in het bijzonder, want vrijwel alle aanbieders belonen nieuwe klanten met voordeel dat oploopt tot wel 50% in het eerste (half) jaar van het nieuwe contract. De deals kunnen dan ook per moment en aanbieder verschillen. Je bekijkt eenvoudig alle deals door te vergelijken via ProviderCheck.nl, waar je aan de hand van de postcode check alle lopende acties van het moment kunt bekijken. 

Extra korting bij combinatie televisie

Die welkomstkorting bij overstap loopt hoger op wanneer je het combineert met televisie. Ook het combi-abonnement internet en tv kun je eenvoudig vergelijken aan de hand van de postcode check. Voordeel tot €25 per maand lijkt eerder regel dan uitzondering, dus waarom zou je trouw blijven aan je huidige provider en de volle mep betalen? Bovendien krijg je bij overstap ook nog eens gratis extra’s cadeau. Hierbij kun je denken aan gratis wifi-versterkers, extra cashback, een smartwatch of speaker, en/of een abonnement op een streamingsdienst. Voorbeelden zijn Starzplay, FilmBox, Canal+ Films & Series, Viaplay en F1 TV. Ook hier is het aanbod weer wisselend, dus check zelf welke deal voor jou het meest interessant is en neem die gratis extra’s mee in je keuze.

Onbeperkt streamen aan de laagste prijs

Wil je liever niet combineren met televisie, of wil je het aanbod aan films, series en documentaires uitbreiden? Dan is de volgende tip perfect voor jou! Je kent het misschien wel, je wil graag die ene serie en die andere film kijken, maar ze blijken op verschillende streamingsdienste te staan. Maar weer een nieuw abonnementje afsluiten? Dat kun je het beste anders aanpakken. Verschillende streamingsdiensten hanteren namelijk gratis proefperiodes. Zo kijk je Videoland veertien dagen gratis. Amazon Prime en NLZIET (alles van Nederlandse tv) zijn zelfs dertig dagen gratis. Wissel verschillende proefperiodes af. Aan een langlopende serie beginnen? Zet dan (tijdelijk) je andere abonnementen stop, want het is zonde om te blijven betalen als je toch niet kijkt. Dat heractiveren is bovendien binnen een mum van tijd geregeld als je je abo weer terug zou willen.

Besparen op het verbruik van je televisie

Je weet nu hoe je kunt besparen op je abonnementen, maar er valt daarnaast ook nog wel wat te winnen op het verbruik. Wist je bijvoorbeeld dat jouw televisie en laptop stroom verbruiken als ze aan het stopcontact hangen – ook al gebruik je ze op dat moment niet? Dit wordt sluipverbruik genoemd. Het vreet niet veel, maar hé, alle kleine beetjes helpen. Trek die stekkers daarom uit als je op vakantie gaat. En val jij regelmatig in slaap voor de televisie? Stel dan zeker even de slaaptimer in, zodat hij na verloop van tijd automatisch uitschakelt. Zet hem tevens uit als je gaat douchen. En mocht je nou nog zo’n oud bakbeest hebben staan? Nieuwe televisies met gunstig energielabel zijn stukken zuiniger. Heb je meteen een goede reden om een nieuw model op de kop te tikken!

Related Articles

Wie houdt er niet van hagelslag? Deze heerlijke Hollandse lekkernij is perfect als ontbijt of als tussendoortje en is er in tonnen verschillende smaken.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.