2°C | Amsterdam

Zondag 21 Mei TOW Grasmaaier en dirtkartraces Hippolytushoef


REGIO – Zondag 21 mei organiseert de TOW (Tractoren Organisatie Wieringen) de eerste van drie Grasmaaierraces van dit jaar aan de Noorderlaan in Hippolytushoef. Met hoge snelheden op het rechte stuk en sensationele acties in de bochten is het een prachtige sport om te zien.
Dit jaar wordt alweer het 5de jaar dat de TOW de grasmaaierrace organiseert. Wat begon als gekkigheid in het café om een 24uurs race te organiseren met grasmaaiers is uitgelopen tot een mooi evenement wat 3 keer per jaar gehouden wordt. De 24 uurs race kwam er nooit maar werd een middag met verschillende manches op een klein baantje. In de jaren er na is er heel wat verandert. De baan is groter en veiliger geworden, de machines professioneler, de snelheid ligt hoger, van 1 naar 3 keer per jaar en zijn de dirtkarts toegevoegd om het een middag vullend programma te maken voor jong en oud.
De grasmaaiers (waarvan vaak alleen de kappen nog origineel zijn) zijn door de rijders helemaal aangepast / gebouwd om te racen. Zo zijn de maaiers rondom voorzien van remmen en uitgerust met motorblokken uit weg en crossmotoren. Er zitten maaiers bij die een vermogen hebben van rond de 100pk met een topsnelheid van 180 km per uur gemeten op de rollenbank. Deze snelheden kunnen op de baan nooit bereikt worden maar dat het er snel aan toe gaat is een feit.

Foto aangeleverd

De dirtkarts zijn asfalt karts die de rijders hebben aangepast om offroad te rijden. Zo zijn de karts voorzien van grotere wielen met profielbanden om meer bodemvrijheid en grip te krijgen en is de stuuruitslag vergroot om driftend door de bochten te gaan.
Tussen de manches door is er voor de jongere coureurs de tijd om hun rondjes te rijden op Quads en grasmaaiers.
De locatie van de wedstrijden is aan de Noorderlaan in Hippolytushoef. De aanvang is om 11:00 uur, de wedstrijden zullen rond 12:00 uur starten en tot ongeveer 17:00 uur duren. De entree bedraagt 3 euro, kinderen onder de tien jaar hebben gratis entree. De horeca wordt verzorgd door Café De Kasteleen en Blokker Events uit hoorn plaatst weer een springkussen voor de kinderen.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.