Zorgen de hoge energieprijzen er ook voor dat datacenters in Nederland niet meer rendabel zijn?

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

MIDDENMEER – Dat vraagt de overkoepelende organisatie Dutch Data Center Association zich af.. De brancheorganisatie zegt dat de overheid direct moet ingrijpen in de energiemarkt omdat het anders voor de datacenters niet meer rendabel is om hun concurrentiepositie te behouden en hun voortbestaan zelfs gevaar loopt.

De enorm gestegen elektriciteitsprijs voor dit soort bedrijven is in 1 jaar van 30 naar 300 euro per MWH gestegen en dat heeft niemand zien aankomen. DDCA wijst naar het buitenland waar regeringen hebben ingegrepen en een maximum gesteld aan de energieprijzen.

In Nederland werken heel veel bedrijven in de cloud, zeker nu, nu veel mensen thuiswerken en dagelijks veel gebruik maken van datacenters. DDCA zegt op haar website hierover: “Onderzoek van het Internationaal Energie Agentschap laat zien dat deze concentratie ervoor heeft gezorgd dat het energieverbruik van datacenter de afgelopen jaren nauwelijks is gestegen, terwijl ons datagebruik exponentieel is gegroeid. De onrust op de markt is volgens de datacenter sector ook een blokkade voor lopende projecten voor eigen opwek. Daarom is het volgens de sector essentieel dat de overheid nu voor rust in de markt gaat zorgen.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category