2°C | Amsterdam

Zorgen de hoge energieprijzen er ook voor dat datacenters in Nederland niet meer rendabel zijn?

MIDDENMEER – Dat vraagt de overkoepelende organisatie Dutch Data Center Association zich af.. De brancheorganisatie zegt dat de overheid direct moet ingrijpen in de energiemarkt omdat het anders voor de datacenters niet meer rendabel is om hun concurrentiepositie te behouden en hun voortbestaan zelfs gevaar loopt.

De enorm gestegen elektriciteitsprijs voor dit soort bedrijven is in 1 jaar van 30 naar 300 euro per MWH gestegen en dat heeft niemand zien aankomen. DDCA wijst naar het buitenland waar regeringen hebben ingegrepen en een maximum gesteld aan de energieprijzen.

In Nederland werken heel veel bedrijven in de cloud, zeker nu, nu veel mensen thuiswerken en dagelijks veel gebruik maken van datacenters. DDCA zegt op haar website hierover: “Onderzoek van het Internationaal Energie Agentschap laat zien dat deze concentratie ervoor heeft gezorgd dat het energieverbruik van datacenter de afgelopen jaren nauwelijks is gestegen, terwijl ons datagebruik exponentieel is gegroeid. De onrust op de markt is volgens de datacenter sector ook een blokkade voor lopende projecten voor eigen opwek. Daarom is het volgens de sector essentieel dat de overheid nu voor rust in de markt gaat zorgen.

Related Articles

Wie houdt er niet van hagelslag? Deze heerlijke Hollandse lekkernij is perfect als ontbijt of als tussendoortje en is er in tonnen verschillende smaken.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.