Zwarte Stern Excursie natuurvereniging Wierhaven

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

DEN OEVER – Op zaterdag 9 juli organiseert Natuurvereniging Wierhaven een wandeling langs het Wieringer Wad welke in het teken staat van de Zwarte Stern. Ieder jaar weer verzamelen zich vele 1000-den Zwarte Sterns op en rondom het IJsselmeer om zich voor te bereiden op de tocht naar tropisch Afrika waar ze de wintermaanden doorbrengen. 
De eerste vogels arriveren eind juni en dit gaat door tot in september. Bij aankomst zijn de meeste vogels nog prachtig in zomerkleed en dan zijn ze toch echt op hun mooist! Gedurende deze periode rusten er veel vogels op het Wad bij Den Oever.
Vroeger sliepen de meeste vogels op het Balgzand, maar tegenwoordig is deze slaapplaats verplaatst naar vogeleiland de Kreupel in het IJsselmeer. In de maand juli bevinden zich doorgaans de grootste aantallen rondom Den Oever, veelal gemengd met 100-den Visdieven en daarnaast bevinden zich vele soorten eenden, steltlopers en meeuwen op het wad.
Tijdens deze wandeling gaan we dan ook niet alleen op zoek naar de Zwarte Stern, maar zal een heel scala aan vogelsoorten passeren. Met zonnig weer zullen we ons oog tevens op vlinders richten welke zich op het schor bevinden! De kosten voor deze excursie bedragen €2,50 per persoon. Deelname voor leden van Natuurvereniging Wierhaven en kinderen tot 18 is gratis.
We verzamelen om 09:00 bij Restaurant de Basalt in Den Oever. Geïnteresseerd? Meld je dan aan bij [email protected], onder vermelding van je naam en telefoonnummer.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category