2°C | Amsterdam

Zwarte Sterns op het Wieringer Wad

DEN OEVER – Ieder jaar weer verzamelen zich vele 1000-den Zwarte Sterns op en rondom het IJsselmeer om zich voor te bereiden op de tocht naar tropisch Afrika waar ze de wintermaanden doorbrengen.
De eerste vogels arriveren eind juni en dit gaat door tot in september. Bij aankomst zijn de meeste vogels nog prachtig in zomerkleed en dan zijn ze toch echt op hun mooist! Gedurende deze periode rusten er veel vogels op het Wad bij Den Oever. Vroeger sliepen de meeste vogels op het Balgzand, maar tegenwoordig is deze slaapplaats verplaatst naar vogeleiland de Kreupel in het IJsselmeer. 
In de maand juli bevinden zich doorgaans de grootste aantallen rondom Den Oever, veelal gemengd met 100-den Visdieven en daarnaast bevinden zich vele soorten eenden, steltlopers en meeuwen op het wad.
Tijdens deze wandeling gaan we dan ook niet alleen op zoek naar de Zwarte Stern, maar zal een heel scala aan vogelsoorten passeren. Met zonnig weer zullen we ons oog tevens op vlinders richten welke zich op het schor bevinden!
De kosten voor deze excursie bedragen €2,50 per persoon. Deelname voor leden van Natuurvereniging Wierhaven en kinderen tot 18 is gratis.
Locatie: Restaurant de Basalt, Den Oever
Datum: Zaterdag 9 juli 2016
Tijd: 09:00 tot 11:15 uur
Geïnteresseerd? Meld je dan aan bij [email protected], onder vermelding van je naam en telefoonnummer.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.