2°C | Amsterdam

Op deze camping werd Freddy Sloterwijk op geweldadige wijze van het leven beroofd

12 jaar cel voor moordenaars Freddy Sloterwijk

ALKMAAR – De Officier van Justitie mr. Visser heeft woensdagochtend tegen alle drie de verdachten van de moord op Freddy Sloterwijk lange gevangenisstraffen van 12 jaar geéist
Alle drie, Agnes de V. de vrouw van Freddy Sloterwijk, Jaap K. de ex van Agnes de V. en Mario de K. ook een ex van Agnes de V. worden door het Openbaar Ministerie ervan beschuldigd met voorbedachten rade Freddy Sloterwijk naar de camping op Breezanddijk te hebben gelokt om hem daar in het bijhok bij de caravan van Sloterwijk om het leven te brengen.
Freddy Sloterwijk werd daarna in een zeildoek gewikkeld en zijn hoofd werd in een puinzak die een dag later bij de Gamma in Harlingen werd gekocht gestopt. Het lijk werd verzwaard met een tegel en later in het Wieringerrandkanaal bij Slootdorp gedumpt.
De officier van Justitie verdenkt Agnes de V. de spil in alles te zijn, zij is het persoon die de moord heeft beraamd zeker na een getuigenis van haar eigen zus aan wie zij zou hebben gevraagd of zij iemand in Den Helder wist, haar woonplaats, die voor 500 euro iemand zou willen ‘omleggen’.  De zus van Agnes de V. zei hierop dat zij wel een ‘zwartjoekel’ wist die dit wel zou willen doen.
Later is Agnes de V. samen met Jaap K. naar dit persoon gegaan maar die wilde het niet doen waarna ze een plan hebben gemaakt om dan maar zelf Freddy Sloterwijk te vermoorden.
Freddy werd via een smoes naar de camping gelokt op de bewuste woensdagavond, er zou iemand komen om zijn voorraad verf te kopen.  Toen Agnes de V. Freddy in het bijhok had afgeleverde was daar Mario de K. al aanwezig en niet veel later stormde Jaap K. binnen en schreeuwde ‘MOOI, alle twee bij elkaar, ik heb nog een appeltje met jullie te schillen,” waarna hij Freddy hard in zijn nek sloeg.
Agnes de V. zat toen al in de auto en heeft de moord zelf niet gezien of meegemaakt. Direct na de moord zijn alle drie naar het huis van Agnes de V. gereden waarna Mario de K. niet veel later naar zijn eigen huis vertrok.  Agnes de V. bracht nog diezelfde avond Jaap K. terug naar de camping.
Ondertussen was besloten om Freddy als vermist op te geven bij de politie om zo een alibi te hebben. Freddy zij 1600 euro hebben gepind en voor 14 dagen medicijnen hebben gepakt en vertrokken zijn.
De dag na de moord hebben Agnes de V. en Jaap K. in Harlingen puinzakken gekocht waarvan 1 werd gebruik om het hoofd van Freddy Sloterwijk in te stoppen. Daarna hebben Mario de K. en Jaap K. gezamenlijk het lijk in de camper van Jaap K. gelegd en zijn zij richting de brug bij het Wieringerrandkanaal vertrokken waar zij het lijk over de brugleuning in het water hebben gegooid.
Beide mannen vertrokken daarna richting het huis van Agnes de V. waar Mario de K. schone kleding kreeg omdat er bloed van Freddy Sloterwijk op zat, Jaap K. ging nog even terug naar de brug om de leuning schoon te maken, ook daar zat bloed op.
Er volgen nu nog zeker 2 maar mogelijk dagen waarin de familie de kans krijgt om hun woordje te doen en daarna volgen de pleidooien van de advocaten. De advocaat van Agnes de V. heeft al laten doorschemeren vrijspraak te eisen omdat beide mannen haar vrijpleiten van medeplichtigheid of medeplegen van de moord.

Related Articles

Zoek je een heerlijk nieuw recept om te proberen? Zoek niet verder, want we hebben de perfecte voor je. Dit droprecept zal je smaakpapillen
Schiphol is een van de drukste luchthavens van Europa, en het vinden van een parkeerplek kan moeilijk zijn. Dat is waar valet parking van

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.