2°C | Amsterdam

12-jarige dochter Cornel Gorsselink heeft aangifte gedaan tegen vermeende Alkmaarse pedofiel

ALKMAAR – Een 12-jarig meisje dat online door een oudere man werd lastig gevallen met ‘vieze foto’s’ heeft woensdag aangifte gedaan. Haar vader leverde de vermeende pedofiel gisteren al af bij de politie, maar die liet hem bij gebrek aan bewijs weer gaan, meldt NH Nieuws

“Ze zijn wel iets verder nu”, zegt Cornel Gorsselink, de vader van het slachtoffer, “maar het is nog steeds moeilijk om hem op te pakken.” Gorsselink is nog steeds hoogst verbaasd over de gang van zaken. “Dat is toch de wereld op zijn kop”, zegt hij over de procedure waarbij de verdachte door gebrek aan een aangfite meteen vrij uit ging. 
Lees ook: Actie Cornel Gorsseling kan ook helemaal verkeerd uitpakken
Cornel heeft twee 12-jarige dochters, die beiden Whatsappjes van de man kregen. Een van de meiden heeft nu zelfstandig aangifte gedaan. Ze moest daarvoor een half uur verhoord worden. “Best heftig voor een meisje van twaalf”, zegt haar vader. 
De aangifte zal niet direct tot vervolging leiden, maar is wel de eerste stap richting een mogelijke veroordeling. “Maar dat is niet alleen een zaak van de politie”, laat een woordvoerder weten. Samen met het Openbaar Ministerie wordt nu naar de aangifte en mogelijk bewijs gekeken en bepaald wat voor stappen er genomen gaan worden. 

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.