2 terughaalacties: vruchtensappen fruity king en Lidl biefstuk

HOLLANDS KROON – Fruity King BV heeft besloten om met onmiddellijke ingang een aantal vruchtensappen uit de winkel/handel te halen. Het betreft de volgende smaken:

  • Fruity King Rood Fruit 2 liter (THT 23-08-2016)
  • Fruity King Sinaasappel 2 liter (THT 01-09-2016)
  • Fruity King Tropisch Fruit 2 liter (THT 07-09-2016)

Reden voor deze maatregel is dat er bij de productie van deze partijen mogelijk besmetting met gist in het sap heeft plaatsgevonden. Deze maatregel geldt uitsluitend voor bovenstaande smaken.
Kogelbiefstuk Lidl

Supermarktketen Lidl roept klanten die onlangs kogelbiefstuk hebben gekocht op het vlees terug te brengen. Het biefstuk kan namelijk besmet met escherichia coli-bacteriën (e.coli) die het giftige shiga-toxine produceren.

Het gaat uitsluitend om Glenfell Kogelbiefstuk (Artland Convenience GmbH) van 500 gram uit de diepvries en met invriesdatum 01.06.2018/01.06.2016 L6223. De shiga-toxine producerende e.coli-bacterie kan maag- en darmaandoeningen veroorzaken, waarschuwt de supermarkt. 
“Op grond van een mogelijk gezondheidsrisico worden klanten dringend verzocht dit product niet te consumeren”, waarschuwt de supermarktketen in een advertentie. Wie het biefstuk in de vriezer heeft liggen, kan het stuk vlees terugbrengen naar de winkel en krijgt het aankoopbedrag retour.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs