2°C | Amsterdam

2100 deelnemers aan 6e Ronde van de Westfriese Omringdijk

REGIONIEUWS – Tijdens de Ronde van de Westefriese Omringdijk trotseerden ruim 2100 wielrenners de drie verschillende afstanden. De zon scheen regelmatig, maar door de harde wind moesten de deelnemers af en toe flink op de pedalen. Bij het wielerevenement van Le Champion over deze bijzondere, 126 kilometer lange Westfriese Omringdijk konden de deelnemers starten vanaf vier verschillende locaties. Vanuit Alkmaar, Hoorn, Enkhuizen en Kolhorn konden de deelnemers een route rijden van 135 – 80 of 50 km.
Met het schitterende fietsweer waren flink wat mensen die zich op het laatste moment nog wilden opgeven. Met flinke rijen bij de na-inschrijving was het gezellig op de startlocaties. Om 8.00 uur werd het startschot gegeven in Alkmaar door Piet Bruinooge, de burgemeester van Alkmaar. De 135 km routes gingen over de gehele Omringdijk langs Hoorn via Enkhuizen naar Medemblik waar het stoommachinemuseum dit jaar de nieuwe verzorgingspost was. Van hieruit vertrokken ze richting Kolhorn en Schoorldam om weer terug te keren in Alkmaar. De 50 en 80 km routes vanuit Alkmaar en Kolhorn reden door het landschap binnen de dijk richting Oudkarspel. De 50 en 80 km vanuit Hoorn en Enkhuizen hadden een tussenstop in Hoogkarspel.
De Ronde was door de NTFU uitverkozen tot hun jubileumtocht. Om de toeschouwers van het evenement mee te laten genieten, was de NTFU bus vanuit Alkmaar richting een van de verzorgingsposten gereden. Genietend van de lunch werd er langs de dijk richting Schoorldam gereden. Vanaf hier konden de genodigden van de historische dijk met de fietsers genieten.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.