22e oldtimerdag Medemblik

REGIONIEUWS – Het wordt weer ouderwets genieten in het historische centrum van Medemblik tijdens de 22ste editie van de Oldtimerdag op de Nieuwstraat. Naast de prachtige vierwielers pronken tweewielers die bij menig bezoeker jeugdsentiment oproepen.
Vanaf 10.00 uur arriveren de eerste deelnemers om een dag te koketteren met hun trots. Het programma start net als andere jaren met de traditionele rondrit in de omgeving.  Om 11.00 uur vertrekken de oldtimers. Er wordt een gevarieerde route gereden van ca. 40 km. De bonte verzameling eindigt rond 12.00 uur weer op de Nieuwstraat. Tussen 11.00 en 12.00 uur zijn er overigens nog genoeg automobielen te aanschouwen, niet iedereen doet namelijk mee aan de rondrit.
Concours d’elegance
Als toeschouwer is het eveneens een lust voor het oog om te zien hoe dit concours d’elegance voorbij koerst, ook de aankomst van de rondrit is een ware happening. Maak een praatje met de trotse eigenaren, wissel ervaringen uit of raak geïnspireerd om bijvoorbeeld nu eindelijk eens uw eigen auto uit vervlogen tijden verder op te knappen.
Opgevoerde buikschuivers
Rond 13.30 uur voegen een 80-tal bromfietsen zich bij het evenement. En vertel eens; hoorde u vroeger bij de Puch’s met hun hoge stuur, of was het een, al dan niet opgevoerde ‘buikschuiver’ van het merk Kreidler of Zündapp? Tijdens de Oldtimerdag beleef je het opnieuw. Het wordt absoluut een dag vol nostalgie en mooie herinneringen

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs