2°C | Amsterdam

24 en 25 september is het één en al chocola bij het Bakkerijmuseum Medemblik

REGIO – Het Bakkerijmuseum in Medemblik staat 2 dagen volledig in het teken van de chocolade. Voor de ‘chocoholics’ natuurlijk helemaal een feest! Maar ook voor de iets minder chocoladeverslaafden is het bijzonder aangenaam vertoeven in het museum. Er is namelijk een zeer gevarieerd aanbod. Hieronder een kleine greep uit de activiteiten. In ieder geval mag elke bezoeker zelf een beetje proeven…
Zo zijn er demonstraties van wat je allemaal met chocolade kunt doen.
Op zondag zal Peter Wolfsen zijn kunsten laten zien. Deze erkende chocoladekunstenaar zal talloze tips en trucs geven wat je met chocolade kunt maken.  Jacco Spil schildert, in het kader van de tentoonstelling ‘Bakkerskunst’, met chocolade op acryl. Realistisch maar vergankelijk, net zoals echte schoonheid… Hij is ook de kunstenaar van de originele cacaoschilderijen, een oude techniek uit het bakkersvak. Er hangen in het museum al een dertigtal chocoladeschilderijen van hem zodat er eigenlijk al sprake is van een kleine expositie. U mag het ook zelf proberen en voor wie enthousiast raakt is er de mogelijkheid om er zelf cursussen in te volgen. Er liggen proefstukken klaar!
Het hele weekend vloeit de chocolade rijkelijk want er is een Conceermachine met liters vloeibare chocolade. De machine laat u een deel van het mysterieuze proces zien om chocolade te maken. De rest van het proces ziet u weer op andere plekken in het museum. Nieuw is de ‘Couvreermachine’ deze bedekt alles wat op de band komt met een laagje chocolade. U mag zelf een koekje neerleggen en die mag u daarna uiteraard ook proberen: het is dus meteen een ‘Probeermachine’!
Er is aandacht voor actuele ontwikkelingen in chocoladeland, want is ‘rauwe chocolade’ nu gezond en suiker gif? Er worden bonbons en holfiguren gemaakt. Van vroeger zijn er tientallen, ruim honderd jaar oude, verpakkingen van lang verdwenen firma’s. Tenslotte is er in het museum voor iedere bezoeker, zowel klein als groot, een verrassing met chocolade waarbij wel de handen uit de mouwen moeten worden gestoken!
Het wordt dus een bijzondere weekend in het Bakkerijmuseum en omdat het vermoedelijk ook wat drukker zal worden is de bakkerij een uur eerder geopend. Het museum is beide dagen geopend van 11.00 tot 17.00 uur. U vindt de bakkerij op de Nieuwstraat 8 in Medemblik.  Voor verder informatie kunt u kijken op www.deoudebakkerij.nl of bellen naar 0227-545014.
Op de foto: Jacco Spil van het Bakkerijmuseum in Medemblik

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.